Menemenspor yanlış futbolcuyu transfer etti

Menemenspor yanlış futbolcuyu transfer etti

Spor Toto 1. Lig'in yeni takımı Menemenspor, menajerler vasıtasıyla beğendiği Gambiyalı forvet Jallow'a imza attırdı. Ancak el sıkışılan Jallow'un İtalya 2. Ligi'nde oynayan Lamin Jallow değil, Portekiz 3. Lig takımı Alcochetenseli Alpha Jallow olduğu ortaya çıkınca oyuncu apar topar gönderildi.

Geçen sezon TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta şampiyonluk sevinci yaşayan Spor Toto 1. Lig'in yeni takımı Menemenspor’un, İtalya 2. Ligi’nde oynayan Lamin Jallow ile anlaştığını zannederek Portekiz 3. Ligi’nde oynayan Alpha Jallow ile sözleşme imzaladığı ileri sürüldü. Hatanın fark edilmesiyle oyuncunun apar topar gönderilip sözleşmenin feshedildiği iddia edildi.

Gambiyalı forvet Alpha Jallow’un sözleşmesi tartışmalı bir şekilde feshedildi.  Menemenspor yönetimi ise açıklama yaparak Alpha Jallow’un transferinde isim karışıklığı yaşanmadığını, futbolcunun sağlık raporlarında sorun çıkması nedeniyle sözleşmesinin feshedildiğini belirtti.

Diğer taraftan, Menemenspor, Balıkesirspor’dan kadrosuna katmak istediği kaleci Andrija Vukovic’in transferinde de sorun yaşadı. Vukovic ile prensipte anlaşan sarı-lacivertliler, Hırvat kalecinin Kızılcahamam kampına katılmaması nedeniyle transferden vazgeçme noktasına geldi. Tecrübeli file bekçisinin Balıkesirspor’dan alacaklarını tahsil etmek için süre istediği öğrenilirken, İzmir temsilcisinin zaman kaybetmemek adına alternatif isimleri gündemine alacağı ifade edildi. Kaleci Necati ile yollarını ayıran Menemen, Gençlerbirliği’nden kaleci Hakan Arıkan’a teklif sunmuş, ancak yüksek maliyeti nedeniyle bu transferden vazgeçmişti.

Milliyet'in haberine göre; Menemen'in gönderdiği Jallow'un Türkiye'de kulüp arayışlarına başladığı öğrenildi. 4 oyuncuyla anlaştı 1. Lig'de transferin en hareketli ekibi olan Menemenspor, bugüne kadar 4 önemli oyuncuyu kadrosuna kattı. Sarı lacivertliler, Altındağ Belediye'den Barış Bozdilki, Erzurumspor'dan Jasmin Trtovac, Giresunspor'dan İbrahim Sangare ve Gambiyalı Alpha Jallow'a imza attırmıştı. Ancak Jallow transferinde çıkan pürüz sonrası transfer rafa kalktı. Sarı lacivertliler, kale, savunma ve ileri uca da teknik direktör Ramazan Kurşunlu'nun listesi doğrultusunda takviye çalışmalarını sürdürüyor. Sarı lacivertliler, Balıkesirspor'dan ayrılan kaleci Andrija Vukovic'le de prensipte anlaştı. Ülkesinde Hajduk Split, Zadar, RNK Split gibi kulüplerde görev aldıktan sonra 2014-15 sezonundan bu yana Balıkesirspor'un kalesini koruyan 35 yaşındaki file bekçisi, Türkiye'de ilk kez Balıkesirspor dışında bir kulüpte görev alacak.

DAHA FAZLA