Menemen Belediyesi'nin AKP'li Başkan Vekili, 661 emekçiyi işten attı!

Menemen Belediyesi'nin AKP'li Başkan Vekili, 661 emekçiyi işten attı!

Menemen Belediyesi'nin AKP'li Başkan Vekili Aydın Pehlivan, belediye meclisinde yetkiyi alamamasının üzerine Menaş ve Meta-Su şirketlerindeki çalışan toplam 661 emekçiyi işten attı.

Menemen Belediyesi'nde kura seçimiyle belediye başkan vekili olan AKP'li Aydın Pehlivan, yapılan son belediye meclisi toplantısında Menaş ve Meta-Su şirketlerinde yetkiyi 'ele geçirememesi' üzerine bu şirketlerde çalışan 661 emekçiyi işten çıkardı.

Birgün'den Aycan Karadağ'ın haberine göre, Pehlihan kendisini şu ifadelerle savundu:

"Bu dakika itibariyle Meta-Su ve Menaş şirketlerinin personeli ile olan bağlarımızı koparıyoruz. Bu arkadaşlarımız belediyenin bina ve eklentilerine giremeyecekler. ‘Koltukta ben oturacağım, belediyenin kira gelirlerini ben toplayacağım’ diyen kişi, ‘İşçilerin maaşlarını da ben ödeyeceğim’ diyecek. CHP’li ve İYİ Partili meclis üyelerinin gözü aydın. Artık Meta-Su’da 650, Menaş’ta 11 olmak üzere toplam 661 çalışanları var. Bugüne kadar işçilerin maaşlarını nasıl ödeyeceğiz diye biz didiniyorduk, biraz da onlar didinsinler. Şirket temsil etmek sadece huzur hakkı almak, akrabalarını işe yerleştirmek, belediyenin yerlerini düşük rakamlarla yandaşlarına dağıtmak değildir. Bugüne kadar bu işin sadece rahmet kısmında olanlar, biraz da zahmet kısmında olsunlar."

'SÖZLEŞMELER DEVAM EDERKEN BU KARAR VERİLEMEZ'

CHP'li Menemen Meclis Üyesi Deniz Karakurt ise, Pehlivan'ın uygulamasının hukuksuz olduğunu belirterek, “İşçilerin sözleşmeleri devam ederken böyle bir karar veremezler. Bu bir zorbalıktır. Gücü kullanıp işçiyi zorla kapının önüne koyuyorlar. Kiracı sözleşmesi devam ederken ev sahibi gelip kapının kilidini değiştiremez. Bu da böyle bir şey. Biz hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu yapılan suçtur. İşçilerimizin yanında olacağız” diye konuştu.

'ÇÖZÜM GETİRİLMEZSE EYLEM KARARI ALACAĞIZ'

Belediye İş Çevre Belediyeler Şube Başkanı Cumali Akay ise, “Bu arkadaşların hepsi sendikalı. Sözleşmeleri olan işçiler. Bu, bağlayıcıdır. Aydın Pehlivan yetkilerinin kendisine verilmesini istiyor. İki siyasi olan tartışmada işçiler harap oluyor. Kendi aralarında çözmeleri gerekirken, işçilerden hınç alınıyor. Eğer ki kısa süre içinde çözüm getirilmezse eylem kararı alacağız” ifadelerini kullandı.