Memur ve memur emeklilerinin zamları açıklandı

Memur ve memur emeklilerinin zamları açıklandı

Memur ve memur emeklisinin maaşına 2022'nin ilk altı ayı için %5, ikinci altı ayı için %7, 2023'ün ilk altı ayı için %8, ikinci altı ayı için %6 ve enflasyon farklarından oluşan zam yapıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 6,5 milyon kamu emekçisini ve emekliyi ilgilendiren 6’ncı Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin sonucuna dair açıklama yaptı.

Bilgin'in yaptığı açıklamaya göre, memur ve memur emeklisinin maaşına 2022'nin ilk altı ayı için %5, ikinci altı ayı için %7, 2023'ün ilk altı ayı için %8, ikinci altı ayı için %6 ve enflasyon farklarından oluşan zam yapıldı.

Bilgin, "Genel hususlar konusunda bir uzlaşmaya vardık. Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" ifadesini kullandı.

3600 EK GÖSTERGE İÇİN YİNE SÖZ VERDİ

Bilgin, kamu emekçilerinin uzun süredir gündemde olan 3600 ek gösterge talebine dair ise yine sadece söz verdi. Bilgin, "Sözleşme kapsamında 3 bin 600 ek gösterge meselesi çalışma grubuyla tamamlanacak. Sözleşme kapsamı içinde tamamlanacaktır. Çalışmamızı yaptıktan sonra, kanun çıkarılması gerekiyor." dedi.

SEYYANEN ZAM YOK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Memur-Sen'in 600 TL'lik seyyanen zam talebine dair ise "Seyyanen zam yok onun yerine sendika üyesi olan çalışanlarımızın 135 Tl olan ücretini 400 liraya çıkardık" dedi.

DAHA FAZLA