Memur-Sen'den 'sınırlı' iş bırakma eylemi

Memur-Sen'den 'sınırlı' iş bırakma eylemi

Hükümet ile zam görüşmelerinde sonuç alamayan Memur-Sen, iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Sınırlı iş yerinde yapılan iş bırakma eyleminin ardından Çalışma Bakanlığı önünde boş cüzdan bırakıldı.

Hükümet ile zam görüşmelerinde sonuç alamayan yetkili konfederasyon Memur-Sen'in aldığı iş bırakma kararı sınırlı kaldı.

Hükümet, sendikaların tepkisi üzerine 2020 için yüzde 3.5+3, 2021 için de yüzde 3+2.5 olan ilk teklifini, yüzde 4+4 ve yüzde 3+3 olarak değiştirdi. Ancak sendikalar bu zammın enflasyon karşısında bir anlamı olmadığını belirtti. Hükümetin zam teklifini yeterli bulmayan yetkili konfederasyon Memur-Sen, iş bırakma kararı aldı. Mesainin son iki saati sadece Ankara'daki iş yerleriyle sınırlandırılan iş bırakma kararı bazı işyerlerinde uygulanmadı.

eylemini yalnızca Ankara ile sınırlayan Memur-Sen, saat 17.00’de ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde boş cüzdan bırakma eylemi yaptı.

Evrensel'in aktardığına göre,Ankara’da bulunan iş yerlerinden gelen bilgilere göre Ankara'daki iş bırakma eylemi de bazı kamu kurumlarıyla sınırlı kaldı.