Memur-Sen: Diğer sendikalara ikramiye ödenmesin!

Memur-Sen: Diğer sendikalara ikramiye ödenmesin!

Memur-Sen yetkisiz sendika üyelerine yani diğer konfederasyonlara üye memurlara hiç toplu sözleşme ikramiyesi verilmemesini önerdi.

Memur toplu sözleşmesini düzenleyen 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Yasası’nın değiştirilmesini isteyen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye Kamu-Sen ile KESK’in toplu sözleşme masasından çıkarılmasını istiyor.

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre, Yalçın’ın, tartışma yaratacak önerisi “Toplu sözleşmeden yararlanmak için sendikalı olmanıza gerek yok. Fakat toplu sözleşmeyi sendikalar imzalıyor. Sendika üyesi olarak emeğin hakkını aramada dayanışmaya dahil olmamak sendikal mevzuatta sorun teşkil etmiyor. Çünkü sendika üyesi olmayan kamu görevlilerinin de toplu sözleşmeden dayanışma aidatı ödemeden yararlanma hakkı var. Yetkili sendika üyesi olmakla yetkisiz sendika üyesi olmak arasında bir fark yok. Her ikisi de aynı miktarda ikramiye alıyor. Oysa ya yetkili sendika üyesi olanlara artırımlı ikramiye ödenmeli ya da yetkisiz sendika üyelerine toplu sözleşme ikramiyesi ödenmemeli” şeklinde oldu.