Memleket Partisi kuruldu: Muharrem İnce Genel Başkan seçildi

Memleket Partisi kuruldu: Muharrem İnce Genel Başkan seçildi

CHP'den son seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olan eski Milletvekili Muharrem İnce liderliğinde başlayan 'Memleket Hareketi' siyasi partiye dönüştü

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 2018 seçimlerindeki Cumhurbaşkanı adayı olan ve Yalova eski Milletvekili Muharrem İnce, Eylül 2020’de Sivas’ta başlattığı “Memleket Hareketi” sonrası hazırlığını yaptığı Memleket Partisi’nin resmi olarak kurulması için İçişleri Bakanlığı’na başvuruda bulundu.

İnce öncülüğünde kurulan partinin sözcülüğüne, kısa süre önce CHP’den istifa eden Gaye Usluer getirildi. Partinin ilk basın toplantısını yapan Usluer ilk genel başkanlığına oy birliği ile Muharrem İnce'nin seçildiğini açıkladı. Usluer, Muharrem İnce'nin yarın saat 11:00’de basın toplantısı gerçekleştireceğini belirtti. Partinin renginin Mavi olduğunu belirten Usluer, kelimenin açılımını "Memleket, Adalet, Vicdan ve İşsizlere İş" olarak açıkladı.

Parti Sözcüsü Gaye Usluer, düzenlediği basın toplantısında, "Öncelikle Türkiye Cumhuriyeti siyasi tarihinde 110'uncu siyasal parti olan Memleket Partisi'nin ülkemiz için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. 'Geleceğimizi geri alacağız' diyoruz. Bu ülkenin gençleri için, bu ülkede yaşayan herkes için Memleket Partisi olarak geleceğimizi barışla özgürlükle ve yeniden demokrasi ile taçlandırmak üzere burada bugün söz veriyoruz. Genel Merkezimizde Parti Meclisi Toplantı salonumuzda İçişleri Bakanlığından aldığımız belgeyi kurucular kurulu ile paylaştık. Ve tüzüğümüz gereği, ilk genel başkanımızı seçtik. Sayın Muharrem İnce, Memleket Partisi'nin ilk genel başkanı olarak  oy birliği ile seçildi. Bir görev paylaşımı yapıldı genel başkanımız tarafından. Ancak il ilçe teşkilatlanmalarından sonra, kasım ayında kurultayımızı yaptığımızda seçimli organlarımızla sizleri yeniden selamlayacağız" diye konuştu.