Meltem Cumbul, Semih Kaplanoğlu'nun elini neden sıkmadığını açıkladı

Meltem Cumbul, Semih Kaplanoğlu'nun elini neden sıkmadığını açıkladı

24'üncü Uluslararası Adana Film Festivali'nde AKP'ye verdiği destekle bilinen yönetmen Semih Kaplanoğlu'nun elini sıkmayarak tepki gösteren Meltem Cumbul, "Eşitler arası bir selamlaşma ve yakınlaşma ritüeli olan el sıkışmayı, güçlüleri tutup zayıfları hor görenle yapmayı reddediyorum" dedi.

24'üncü Uluslararası Adana Film Festivali Ödül Töreni, Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi'nde geçtiğimiz cumartesi günü gerçekleştirildi. 

Törende sunuculuk yapan Meltem Cumbul, AKP'ye verdiği destekle bilinen yönetmen Semih Kaplanoğlu'nun elini sıkmayarak gösterdiği tepkiyle gündeme geldi. Cumbul, 'FİLM-YÖN En İyi Yönetmen Ödülü'nü almak için sahneye çıkan ve kendisine elini uzatan Kaplanoğlu’na karşılık vermeyip sırtını döndü. 

"SEVGİYE DÜŞMAN OLANLA ELLERİM DOST OLAMAZ"

Olayın ardından sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Meltem Cumbul, "Eşitler arası bir selamlaşma ve yakınlaşma ritüeli olan el sıkışmayı; kendinden olmayanları ötekileştirenle, fakiri zengine böldürenle, güçlüleri tutup zayıfları hor görenle yapmayı reddediyorum. Yüreğime ve sevgiye düşman olanla, gözlerim ve ellerim dost olamaz" ifadelerini kullandı. 
 

DAHA FAZLA