Melih Gökçek, Hacı Bayram çevresindeki tarihi binaları eşinin vakfına tahsis etmiş

Melih Gökçek, Hacı Bayram çevresindeki tarihi binaları eşinin vakfına tahsis etmiş

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı incelemeler sonucunda Melih Gökçek ile Gökçek Ailesi'ne yakın isimlere Hacı Bayram Camii ve çevresinde çok sayıda usulsüz ihale ve vakıflara sağlanan ayrıcalıklar yapıldığı anlaşıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Hacı Bayram Camii ve çevresinde, Melih Gökçek ile Gökçek Ailesi'ne yakın isimlere verilen yerler hakkında Teftiş Kurulu aracılığıyla inceleme başlattı. İnceleme kapsamında çok sayıda usulsüz ihale ve vakıflara sağlanan ayrıcalık tespit edildi.

BirGün'de yer alan habere göre, önceki dönemlerde Hacı Bayram-ı Veli Camii çevresinde yapılan işler ve usulsüz tahsisi gerçekleştirilen yerler hakkında inceleme başlatan belediye ekiplerinin, ilginç bağlantılar ortaya çıkardığı öğrenildi. Melih Gökçek’in, incelemenin duyumunu alıp kamuoyunu başka konulara yönlendirerek ön almaya çalıştığı savunuldu.

Melih Gökçek’in, Hacı Bayram-ı Veli türbesi önünde 17 yaşında bir gencin motosikleti ile yaptığı hareketlerin sosyal medyada yayınlanmasının ardından ABB’yi hedef almasının, cami ve çevresinde yapılan denetimlerin üzerini örtmek amaçlı olduğu iddia edildi. ABB yetkililerinden edinilen bilgiye göre, bölgede Melih Gökçek ve ailesine yakın isimlere verilen yerler hakkında Teftiş Kurulu aracılığı ile inceleme başlatıldı.

USULSÜZ İHALELER

ABB’nin Hacı Bayram-ı Veli Camii ve çevresinde Gökçek ile yakınlarıyla ilgili gerçekleştirdiği inceleme kapsamına giren konular şöyle:

- Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek’in Onursal Başkan olduğu SOS Vakfı’na Belediye iştiraki ANFA tarafından 10 yıllığına düşük kira bedelleri ile kiralanıp esnafa fahiş bedellerle kiralanan 3 adet iş yeri ve 1 adet lokanta,

- SOS Vakfı’nın 28-29 yıllığına kullanım hakkını aldığı köşkler ve muhtelif binalar,

- Cami çevresinde Gökçek ailesi ile ilişkisi bilinen, daha önce Belediye’den 100’ün üzerinde işletmeyi kiraladığı kamuoyuna yansıyan Korkutata ailesine tahsis edilen mezarlık alanının Mansur Yavaş döneminde Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından iptal edilmesi,

- Korkutata ailesine verilen 8.326.682 TL’lik, Hacı Bayram-ı Veli cami çevresi, sokak ve meydan düzenlenmesi, kentsel tasarım yapım işi,

- Aş evi olarak projelendirilen yerin bir kısmının ticari olarak kiralanarak menfaat sağlanması,

- Bu yerler ile ilgili olarak yapılan ihalelerde ciddi usulsüzlük emarelerine rastlanması.

DEĞİŞTİRME ÇABASI

Konuyla ilgili bilgi aktaran ABB yetkilileri, Gökçek hakkında, “FETÖ’ye maddi yardım ve imar rantı dosyaları” başta olmak üzere birçok iddianın savcılığa iletildiği bir dönemde yapılan gündem değiştirme çabasının manidar olduğunu söyledi.