Melih Gökçek, Grup Yorum ezgisini kullandı, Grup Yorum’un avukatları uyardı: Derhal sil!

Melih Gökçek, Grup Yorum ezgisini kullandı, Grup Yorum’un avukatları uyardı: Derhal sil!

Melih Gökçek, 19 Mayıs ile ilgili paylaştığı video’da Grup Yorum’un ‘Devrim Yürüyüşümüz Sürüyor’ şarkısını kullandı. Halkın Hukuk Bürosu, Melih Gökçek hakkında dava açacağını belirtti.

Eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı olan AKP’l Melih Gökçek, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili paylaştığı video’da, Grup Yorum’un ‘Devrim Yürüyüşümüz Sürüyor’ ezgisini kullandı.

Halkın Hukuk Bürosu ise Melih Gökçek’in bu paylaşımdan dolayı uyarıp, yasak haklarını kullanacaklarını belirttiler.

Halkın Hukuk Bürosunun açıklaması şu şekilde:

“İ.Melih Gökçek; Vekaleten Uyarıyoruz;Aşağıdaki paylaşımda Grup Yorum adlı müzik grubunun Telif Hakkı koruması altında olan Devrim Yürüyüşümüz Sürüyor isimli eserini kullanmaktasınız. Grup Yorum isimli müzik grubunun avukatları olarak şu sebeple uyarıyoruz:

Müvekkillerimiz; Ankara Belediye Başkanı olduğunuz sürede Sincan OSB’de emperyalizmin işbirlikçisi sermayenin hizmetini görmenizden ötürü ‘manda ve himayenin’ rededilmesiyle simgelenen 19 Mayıs gününü kutlamak için eserlerini kullanmanızdan son derece rahatsızdır.

Müvekkilimiz Grup Yorum Tam Bağımsızlık mücadelesi vermekte olan bir grup olup sizinle fikirsel olarak uzaktan yakından ilgileri bulunmamaktadır. Fikir Ve Sanat Eserleri Kanununa göre fon müziğini izinsiz kullandığınız aşağıda linkini verdiğimiz twiti derhal yayından kaldırınız. “