Meksika'da yerel seçimler öncesi 90 siyasetçi öldürüldü

Meksika'da yerel seçimler öncesi 90 siyasetçi öldürüldü

Cazones de Herrera kenti belediye başkanlığına aday Rene Tovar'ın öldürülmesiyle Meksika'da yerel seçimler öncesi öldürülen siyasetçilerin sayısı 90'a yükseldi.

Meksika’da, ülke genelinde düzenlenen yerel seçimlerden önce Veracruz eyaletinin Cazones de Herrera kenti belediye başkanlığına aday Rene Tovar, kimliği belirsiz kişilerce evinde silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti. Böylece Meksika’da son 9 ayda öldürülen politikacı sayısı 90'a yükseldi.

Ulusal güvenlik uzmanı Dr. Francisco Jimenez Reynoso, bugün yapılan seçimlerin ülke tarihinin en güvensiz seçimleri olduğunu belirterek, "Bunun nedeni suç işleyenlerin cezasız kalmalarıdır, tutuklanmanın, soruşturulmanın ve yargılanmanın onlar için zor olduğunu biliyorlar" dedi.

Tarihinin en büyük seçimlerinden birine hazırlanan Meksika, 93 milyon kişinin oy kullanacağı seçimlerde, Federal Hükümet Meclisi üyeleri, 15 eyalet valisi olmak üzere 20 bin 417 yöneticinin belirlenmesi için sandık başına gidiyor.

Meksika Yerel Yönetimler Derneği'nin 10 Mart 2021'deki açıklamasına göre, 2006 ila 2020 yıllarında 192 belediye başkanı organize suç örgütlerince öldürülmüştü.