Meksika'da gazeteci Valdivia başı kesilerek öldürüldü

Meksika'da gazeteci Valdivia başı kesilerek öldürüldü

Gazeteci Julio Valdivia, Meksika’nın Veracruz eyaletinde başı kesilerek öldürüldü. Valdivia'nın cansız bedeni Motzorongo kasabasında tren raylarının üzerinde bulundu.

Meksika'nın Veracruz eyaletinde yerel gazete, bir gazetecinin başının kesilerek öldürüldüğünü açıkladı. Cordoba şehrindeki El Mundo gazetesindeki haberde, gazeteci Julio Valdivia'nın başının kesildiği, cansız bedeninin Motzorongo kasabasında tren raylarının üzerinde bulunduğu belirtildi.

Gazetecileri Koruma Komitesi'nden yapılan açıklamada, yaşanan hadisenin korkunç olduğu belirtilerek, sorumluların bir an önce bulunması için yetkililere çağrı yapıldı.

Oaxaca eyaleti yakınında uzun süredir çete şiddeti ile boğuşan kırsal bir bölgeyle ilgili haber yapan Valdivia, bu yıl ülkede öldürülen 6'ncı gazeteci oldu.

BU YIL ÜLKEDE 6 GAZETECİ ÖLDÜRÜLDÜ

Meksika'nın güneyindeki Guerrero eyaletinde 3 Ağustos’ta gazeteci Pablo Morrugares ve koruma polisi bir restoranda akşam yemeği sırasında öldürülmüştü.

İnternet sitesi P.M. Noticias Guerrero'nun direktörü olan Morrugares, sıklıkla çete şiddetlerine ilişkin haberler yayımlıyordu.

Meksika'da polis, gazeteci cinayetleriyle ilgili yeterli soruşturmayı yürütmediği için eleştiriliyor.

Ülkede son 20 yılda 140’ın üzerinde gazeteci öldürüldü.