Meksika'da bir futbol takımı, ligin iptali için sahte koronavirüs vakası bildirdi

Meksika'da bir futbol takımı, ligin iptali için sahte koronavirüs vakası bildirdi

Meksika'da liglerin iptal edilmesinden önce ligde lider olan Cruz Azul takımının başkan yardımcısı, ligin iptali için bir kulübün sahte koronavirüs vakası duyurduğunu açıkladı.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında pek çok ülkede olduğu gibi Meksika'da da futbol ligleri iptal edilmişti. İptal edilmeden önce şampiyonluk yarışını zirvede götüren Cruz Azul takımının başkan yardımcı Alfredo Alvarez, yaptığı açıklamayla ligin iptal edilmesi için bir kulübün sahte koronavirüs vakaları duyurduğunu öne sürdü.

Hürriyet'te yer alan habere göe Alvarez şunları söyledi:

"Biz lige devam etmek istiyorduk ama istemeyenler vardı. Bir kulüp liglerin oynatılmaması için takımda koronavirüs vakası olduğunu uyduruyor. Bunun hangi takım olduğunu biliyorum ama söylemeyeceğim." 

Ülkedeki yerel basın, Alvarez'in sözünü ettiği takımın ligin iptalinden önce 3. sırada bulunan Santos Laguna olduğunu yazıyor. Bununla birlikte bu sene ligin iptal edilmesiyle birlikte Şampiyonlar Ligi'ne Cruz Azul ve Leon takımları katılacak, ancak bu sezon hiçbir takım şampiyon sayılmayacak.