Meksika Devlet Başkanı tarifeli uçakla uçtu

Meksika Devlet Başkanı tarifeli uçakla uçtu

Tarifeli uçakta 3 saat bekleyen Meksika'nın yeni başkanı, lüks başkanlık uçağını satmakta ısrarcı olduğunu söyledi.

Meksika’da yeni Devlet Başkanı seçilen Andres Manuel Lopez Obrador, bir tarifeli uçakta üç saat beklemesine rağmen yine de başkanlık uçağını satmakta kararlı olduğunu söyledi.

Oaxaca’dan Mexico City’ye giden Obrador’un uçağı, aşırı yağışlar nedeniyle üç saat gecikmeli kalktı. Solcu lider, uçakta yaptığı açıklamada, “Başkanlık uçağına binmeyeceğim” dedi.

Temmuz’da ezici bir zafer elde ederek başkan seçilen Obrador, Aralık’ta yemin edecek. Obrador, devlet yönetiminde tasarruf vadederek seçim kazanmıştı.

LÜKS UÇAK 218 MİLYON DOLARA ALINDI

2012’de eski cumhurbaşkanı Felipe Calderon tarafından sipariş edilen lüks Boeing 787 Dreamliner uçağı iki yıl önce teslim edilmişti. 218.7 milyon dolara alınan bu Uçak, teslim alındığı dönemde bir ülke liderinin kullandığı en modern ve en fonksiyonel uçak olarak tanımlanmıştı.

'BU KADAR YOKSULLUK VARKEN LÜKS UÇAĞA BİNMEYE UTANIRIM'

Obrador dün Büyük Okyanus kıyısındaki Huatulco’dan başkente gitmeye çalışırken uçakta bekleyen yüzlerce yolcudan biriydi. Reuters’a göre Obrador, niçin başkanlık uçağına binmeyeceğini açıklarken “Bu kadar yoksulluğun olduğu bir ülkede lüks bir uçağa binmekten utanırım. Artık bu kadar saçmalık yeter. Kibirli davranan siyasetçilerin iktidarı uzun sürmez” dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYINI KÜLTÜR MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRECEK

Obrador, cumhurbaşkanlığı sarayını kültür merkezine dönüştürerek mütevazı bir eve taşınacağını ve başkanlık maaşını da düşüreceğini açıklamıştı.