Meksika Başkanı: Ben size ne zaman dışarı çıkmamanız gerektiğini söyleyeceğim

Meksika Başkanı: Ben size ne zaman dışarı çıkmamanız gerektiğini söyleyeceğim

Koronavirüs dünyanın genelini etkisi altına almaya devam ederken Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, “Hayat normalmiş gibi yaşamaya devam edin” tavsiyesinde bulundu.

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, Oaxaca de Juarez şehrinde ziyaret ettiği bir restoranda yaptığı açıklamada, halka koronavirüs salgınına ilişkin paniğe kapılmamaları çağrısı yaptı.

Salgınla mücadele eden diğer ülkelerin liderlerinin aksine halkı dışarı çıkmaya çağıran Obrador, "Dışarı çıkmayı bırakmayın, hâlâ ilk evredeyiz. Ben size ne zaman dışarı çıkmamanız gerektiğini söyleyeceğim. Eğer yapabiliyorsanız, ekonomik olarak imkânınız varsa ailenizi dışarı yemeğe çıkarmaya devam edin, çünkü bu ekonomiyi güçlendirir" ifadelerini kullandı.

Daha önce de ülkede salgınla ilgili sokağa çıkma yasağı uygulamayacağını söyleyen Obrador, "Eğer sebepsiz yere günlük hayatı aniden durdurursak iyi bir şey yapmış olmayız. Günlük hayatımızı yaşamaya devam edeceğiz ve zamanı geldiğinde devlet başkanı, ne zaman evde kalmanız gerektiğini söyleyecek" diye konuştu.