Mehmet Özışık hakkında gözaltı kararı

Mehmet Özışık hakkında gözaltı kararı

Yandaş haber siteleri sahibi Süleyman Özışık'ın kardeşi Mehmet Özışık hakkında, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Osman Selçuk Aldemir’e kumpas kurulduğu ve şantaj yapıldığı gerekçesiyle gözaltı kararı çıkarıldı.

AKP hükümetine yakınlığı ile bilinen yandaş haber siteleri sahibi Süleyman Özışık'ın kardeşi Mehmet Özışık hakkında, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Osman Selçuk Aldemir’e kumpas kurulduğu ve şantaj yapıldığı gerekçesiyle gözaltına kararı çıkarıldı. Yürütülen soruşturma kapsamında ayrıca Aydın Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı Suat Deniz ve eşi Ayla Deniz de gözaltına alındı.

Aldemir'in şikayeti sonrası savcılık emriyle polis tarafından evlerine yapılan baskın ve arama sonrası gözaltına alınan Deniz çifti ile onlarla birlikte hareket ettiği öne sürülen Özışık’ın da soruşturma kapsamında olduğu ve adres tespiti yapılmadığı için 'firari şüpheli' olarak isminin yer aldığı, adres ve kimlik tespiti ile ilgili çalışmanın tamamlanmasından sonra soruşturma savcısı tarafından verilecek talimatın uygulanacağı öğrenildi.

Rektör Aldemir sosyal medya hesabından konuya ilişkin basın açıklaması yaparken, akademik personel ve 2019 yılından sonra yapılan ihalelerle ilgili basın mensuplarına bir tablo dağıtarak iddiaların asılsız olduğunu söyledi. Aldemir, paylaşımlarla ilgili hukuki süreç başlattıklarını belirtirken kendisine itibar suikasti düzenlendiğini ifade etti.