Mehmet Cengiz'in Cumhuriyet Gazetesi çalışanlarına açtığı dava reddedildi

Mehmet Cengiz'in Cumhuriyet Gazetesi çalışanlarına açtığı dava reddedildi

Cumhuriyet Gazetesi Muhabiri Hazal Ocak'ın, yandaş iş insanı Mehmet Cengiz ile ilgili "Boğaz manzaralı lüks müştemilat" başlıklı haberine karşı açılan dava reddedildi.

Cumhuriyet Gazetesi Sorumlu Yazı işleri Müdürü Alev Şahin ve muhabir Hazal Ocak’a karşı, 6 Ekim 2019 tarihinde yayımlanan “Boğaz manzaralı lüks müştemilat” başlıklı haber gerekçe gösterilerek, “itibarının zedelenmesi” suçlamasıyla Cengiz Holding Patronu Mehmet Cengiz tarafından açılan davanın duruşması Kartal’da bulunan Anadolu 14'ncü Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada Hazal Ocak ve avukatı hazır bulundu.

'DAVA DÜŞÜRÜLMELİ' TALEBİ

Kimlik tespitleri ile başlayan duruşmada söz alan Ocak, önceki beyanlarını tekrar ederek davanın düşürülmesi talebinde bulundu.

Ardından söz alan Mehmet Cengiz’in avukatı müvekkilinin itibarının zedelendiğini ve sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Ardından söz alan Ocak’ın avukatı ise karşı tarafın itibarının zedelenmediğini ve davacı tarafından haber yayınlandıktan sonra girdiği ihaleleri dava dosyasına sunduklarını ve davanın düşürülmesi talebinde bulundu.

Savunmaların ardından kararını veren mahkeme davanın düşürülmesine hükmetti.

DAHA FAZLA