Mehmet Ayvalıtaş Ataşehir'de anıldı

Mehmet Ayvalıtaş Ataşehir'de anıldı

Gezi Direnişi sırasında hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş Ataşehir’de yapılan yürüyüşle anıldı. Anmaya HDP'li milletvekili adayları Erkan Baş ve Musa Piroğlu da katıldı.

Haziran Direnişi sırasında İstanbul Ümraniye'de hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş Ataşehir’de yapılan yürüyüşle anıldı.

2 Haziran 2013'te 1 Mayıs mahallesinde bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden Ayvalıtaş  ölümünün 5. yılında da unutulmadı.

Ayvalıtaş için Ataşehir Cemevi’nde verilen yemeğin ardından yapılan yürüyüşe birçok siyasi parti ve demokratik kitle örgütünün yanı sıra, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili adayları Erkan Baş ve Musa Piroğlu da katıldı. Ayvalıtaş’ın babasının yaptığı konuşmanın ardından sözü milletvekili adayları Erkan Baş ve Musa Piroğlu aldı.

HDP milletvekili adayı ve TİP Kurucu Meclisi Üyesi Erkan Baş konuşmasında şunları dile getirdi:

‘İDEALLERİNİ KAVGA BAYRAĞI HALİNE GETİRECEĞİZ’

“Bu ülke tarihine adlarını kanlarıyla yazan Mehmet yoldaşımızın, Gezi şehitlerimizin acısını büyütüyoruz. O acıyı Türkiye’nin geleceği için hepimizin eşit, özgür ve kardeşçe yaşayacağı bir gelecek için, barış için, adalet için umuda çevirmenin 5.yılındayız. Bizler Gezi’de ve bu halkın iktidar karşısındaki inatçı direnişinde yitirdiğimiz yoldaşlarımızı sadece ölüm yıl dönümlerinde anmıyoruz. Ölüm yıl dönümlerinde yan yana geliyoruz ve onların ideallerini, uğruna toprağa düştükleri değerleri temsil etmeye; bu iktidar karşısında kavga bayrağı haline getirmeye söz verdiğimizi birbirimize hatırlatmak için yan yana geliyoruz. Biz onların kavgasını zafere taşımak için, kavgayı büyütmek için buradayız ve bu bayrağı zafere taşıyana kadar kavgayı devam ettireceğimizi söylemek için buradayız.

‘SARAYI YIKMAK İÇİN ATTIĞIMIZ HER ADIMDA YOLDAŞLARIMIZIN ADI YAZIYOR’

Sarayı yıkmak için attığımız her adımda yoldaşlarımızın adı yazıyor. Biz söz verdik Ayvalıtaş’a söz verdik, Berkin’e söz verdik, Ali İsmail’e söz verdik,301 maden işçisine, tarikat yurtlarında kaybettiğimiz kız kardeşlerimize söz verdik, Cizre halkına, Nusaybin halkına söz verdik. Şimdi burada bir kez daha tekrar ediyoruz bu iktidarı yıkacağız, mutlaka hesap soracağız."