Mehmet Aydın'ın 'sağ kolu', AKP'li başkanın sosyal medya hesaplarını yönetmiş!

Mehmet Aydın'ın 'sağ kolu', AKP'li başkanın sosyal medya hesaplarını yönetmiş!

‘Tosuncuk’ olarak bilinen Mehmet Aydın’ın ilişkilerine ilişkin önemli bilgiler paylaşan Cumhur Yurdakul, Aydın’ın sağ kolu Suat Fehmi Emur ile dikkat çeken şeyler söyledi.

‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın’ın sağ kolu olarak bilinen Suat Fehmi Emur’un, 10 yıl AKP yönetimindeki Ümraniye Belediyesi’nde çalıştığı ve belediye başkanının sosyal medya hesaplarını yöneten ekibin içinde görev aldığı ortaya çıktı.

Çiftlik Bank davasında şirketin bilgisayar yazılımcısı ve CEO'su Cumhur Yurdakul, ‘etkin pişmanlık’tan faydalanmak için kamuoyunda ‘Tosuncuk’ olarak bilinen Mehmet Aydın’ın ilişkilerine ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Cumhur Yurdakul, Mehmet Aydın’ın sağ kolu Suat Fehmi Emur’un paraları aklamak için bir şirket kurduğunu söyledi.

Buna göre, Aydın’ın sağ kolu Emur’un şirkette çalışmaya başladıktan sonra Çiftlik Bank’tan elde edilen parayı aklamak için 2 milyon liralık sermayeyle başka bir şirket kurdurduğu ve şirketi üçüncü bir şahsa devredip paraları çeşitli gerekçelerle havale edip ardından şirketin sermayesini düşürmek için ilanlar verdiği ortaya çıktı.

Emur, savcılıktaki ifadesinde 10 yıla yakın Ümraniye Belediyesi'nde çalıştığını, ardından belediyeden ayrılıp Çiftlik Bank'a danışmanlık yapmaya başladığını söylediği aktarıldı.

BAŞKANIN SOSYAL MEDYA HESAPLARINI YÖNETİYORMUŞ…

Yandaş Sabah gazetesi ise Emur’un, Ümraniye Belediyesi’nde ‘Ümraniye Belediye Başkanının sosyal medya hesaplarını yöneten ekibin içinde olduğunu’ yazdı. Haberde, Emur’un belediyenin medya sorumluluğu yürüten ekip içinde de görevli olduğu belirtildi.

Çiftlik Bank, Ağustos 2016'da kurulmuş, Ümraniye Belediyesi'ni ise 2004'ten 2019'a kadar AKP'li Hasan Can yönetmişti.