Mehmet Ali Şahin Lozan'la ilgili Erdoğan'ın sözlerini tekrar etti

Mehmet Ali Şahin Lozan'la ilgili Erdoğan'ın sözlerini tekrar etti

AKP Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Karabük'te yerel bir televizyon kanalında "Lozan'ı bir zafer olarak nitelendirmek mümkün değildir" dedi. 

Mehmet Ali Şahin, dünkü muhtarlar toplantısında Erdoğan'ın sarf ettiği "1920'de bize Sevr'i gösterdiler, 1923'te Lozan'a razı ettiler. Birileri bize Lozan'ı zafer diye yutturmaya çalıştılar" sözleriyle ilgili konuştu. 

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre, Mehmet Ali Şahin şunları söyledi:  

'ADALAR'I DA TALEP ETMELİYDİK'

"Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesini amacından saptırırsanız bir takım farklı sonuçlara ulaşmak mümkün olur. Sayın Cumhurbaşkanımız 'Lozan Antlaşmasını kabul etmiyorum, reddediyorum' demiyor. Lozan Antlaşmasını bir zafer olarak nitelemeye karşı çıkıyor. Evet belki Lozan o şartlarda o şekilde yapılabilirdi. Ama bunu bir zafer olarak nitelendirmek mümkün değildir. Sevr ise ülkemizi bölen, parçalayan bir anlaşmaydı, ancak Osmanlı Meclisi onu onaylamadı. Daha sonra imzalanan Lozan tabii ki Sevr'i de ortadan kaldıran bir anlaşmadır. Böyle bir anlaşma çalışmaları esnasında burnumuzun dibindeki adaları da talep etmeliydik. Çünkü sınırımızdan seslendiğimizde sesimizin duyulabileceği yakınlıkta Yunan adaları var. Cumhurbaşkanımız bunu ifade etmiştir. Zafer olarak nitelenmesine karşı çıkmıştır."