Mehmet Ali Şahin: Ali Babacan böyle bir davranış içerisinde olmasaydı çok daha iyi olurdu

Mehmet Ali Şahin: Ali Babacan böyle bir davranış içerisinde olmasaydı çok daha iyi olurdu

Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi AKP'li Mehmet Ali Şahin, yeni parti kurması gündemde olan Ali Babacan ile ilgili "Şahsen sevdiğimiz bir arkadaşımızdır, böyle bir davranış içerisinde olmasaydı çok daha iyi olurdu” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi AKP’li Mehmet Ali Şahin, eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın öncülüğünde yürütülen parti kurma çalışmalarıyla ilgili olarak "Şahsen sevdiğimiz bir arkadaşımızdır, böyle bir davranış içerisinde olmasaydı çok daha iyi olurdu” dedi.

Kurban Bayramı’nı geçirdiği Karabük’te gazetecilerle bir araya gelen Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Mehmet Ali Şahin, eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile ilgili olarak “Partiden istifa etti. 1-2 basın açıklaması olmuş ‘çalışmayı yapıyoruz’ diye. Böyle bir davranış içerisinde olmasaydı çok daha iyi olurdu. Çünkü aynı kabinede görev yaptık. Şahsen sevdiğimiz genç bir arkadaşımızdır. Öyle bir çıkış yapmasından dolayı üzüntü duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

‘NETİCE ALMALARI MÜMKÜN DEĞİL’

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da yeni parti hazırlığında olduğunu hatırlatan Şahin, şunları söyledi:

“Bunların Türkiye'de yönetime gelmeleri mümkün değildir. Çünkü yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi iktidar olmak için yüzde 50 artı bir öngörüyor. Bunlar ne kadar oy alacak. Bizden biraz koparacaklarını umuyor. Peki ne yapmış olurlar? 2023’e gelmiş olalım, parti kurabilirler belki cumhurbaşkanına aday çıkarabilirler. Belki ilk turda Recep Tayyip Erdoğan'ın seçilmesini engelleyelim diye bir gayret içerisinde olabilirler. Recep Tayyip Erdoğan’sız Türkiye istiyor birileri. Yıllardır Erdoğan'la yola çıkmış ve Türkiye'ye hizmet etmiş olan bu arkadaşlarımız Erdoğan'sız bir Türkiye projesine destek vermiş olmaları üzüntümüz arttırıyor. Bir netice almaları mümkün değil."