Mehmet Ağar'ın 'kefil' olduğu Hüseyin Çapkın tahliye edildi

Mehmet Ağar'ın 'kefil' olduğu Hüseyin Çapkın tahliye edildi

Fethullah Gülen cemaatine yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın tahliye edildi.

Fethullah Gülen cemaatine yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan ve aralarında eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın da bulunduğu tutuklu 4 sanığın yargılandığı dava İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada devam etti. Savcı, mevcut delil durumu, tutuklu kaldıkları süre dikkate alınarak tutuklu sanıklar Hüseyin Avni Mutlu, Hüseyin Çapkın'ın da aralarında bulunduğu 4 sanığın tahliye edilmesini talep etti. 

MEHMET AĞAR 'KEFİL' OLMUŞTU

Mahkeme, Hüseyin Çapkın ile Yılmaz Kurt, Haluk Nadir ve Fayzullah Özcan’ın tahliyesine karar verdi. Ayrıca Çapkın hakkında adli kontrol kapsamında ev hapsi uygulanmasına karar verdi. Mahkemede, Hüseyin Avni Mutlu’nun ise tutukluluk halinin devamına karar verildi. 

1990'lı yıllarda adı faili meçhullerle anılan eski adalet ve içişleri bakanı Mehmet Ağar, tanık olarak dinlendiği davanın dünkü duruşmasında Hüseyin Çapkın için 'kefil' olarak, "Mesleki anlamda da fevkalade başarılı hizmetleri oldu" ifadelerini kullanmıştı. Ağar'ın ifadesinin ardından Çapkın'ın tahliye edilmesi dikkat çekti.