Meğer vedalaşmışız

Meğer vedalaşmışız

Savaş Al

Hafızam beni yanıltmıyorsa, biz Cemal abiyle 1. TİP’in 1963 yılında yapılan İzmir il kongresinde tanıştık.

Sonraki yıllarda, TİP’i siyasi özne konumuna taşıyacak örgütlenme çalışmalarında hep birlikte olduk.

Eminim ki onu tanıyan herkes, onun sosyalist  mücadeledeki kararlı duruşuna ilişkin birçok şey anlatacaktır.Ama ben onu sizlere, son karşılaşmamız olan 10 Şubat 2019 günüyaptığımız konuşmayı anlatarak tanıtmak istiyorum.

10 Şubat 2019 günü onu aradığımda, telefonu gelini Melike açtı.Cemal abinin rahatsızlandığını ve hastaneye kaldırdıklarını söyledi.

Hastanedeki odasına girdiğimde beni gülerek karşıladı.

Kısa bir sohbetten sonra ona yeni kurulan TİP’in 13 Şubat günü Fuar Gençlik Tiyatrosu’nda ‘’Kültür ve siyaset” üzerine bir söyleşi düzenlediğini,konuşmacınında partinin milletvekili olan Barış Atay olduğunu söyledim.

Bu etkinliğin 13 Şubat’ta yapılmasının tesadüf olamayacağı ve bu nedenle 1.TİP’te çeşitli görevlerde bulunmuş insanlar olarak kendisinin,Güner Eliçin’in ve benim bu etkinliğe katılmamız gerektiğini söyledim.

Kendisi bana sağlıkla ilgili bir sorunu olmazsa mutlaka katılacağını, katılamaması durumunda kendisi adına partinin başarısına dönük temennilerini iletmemi istedi: ‘’İş yapan insan hata yapar.Yalnız ölüler hata yapmaz.’’

Önemli olan, ölüm yatağında bile,insanların davranışlarından bağımsız olarak sosyalist mücadeleyi ilerletecek soyutlamayı yapabilmektir.

Rahat uyu Kral.

56 yıllık arkadaşın Savaş Al.

DAHA FAZLA