Meğer Türkiye 'süper ülke' değilmiş!: Erdoğan'a göre EYT'lilerin talepleri 'sistemi çökertir'

Meğer Türkiye 'süper ülke' değilmiş!: Erdoğan'a göre EYT'lilerin talepleri 'sistemi çökertir'

AKP Genel Başkanı Erdoğan, EYT'lilerin taleplerinin kabul edilmeyeceğini söyledi. Erdoğan, AKP'lilerin sık sık tekrarladıkları "Türkiye'nin süper güç olduğu" söylemini ise konu EYT'liler olunca inkar etti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, emeklilikte yaşa takılanların (EYT) taleplerinin kabul edilmeyeceğini söyledi. Erdoğan, "Karnını doyuruyorsunuz, her türlü ihtiyacını karşılıyorsunuz yine de oy vermiyor" ifadesini kullandığı toplantıda “Artık mideye değil buraya (başını işaret ederek) bakacağız" dedi.

'EYT'LİLERİN TALEPLERİ SİSTEMİ ÇÖKERTİR'

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre haftasonu milletvekilleriyle iftar sonrası toplantı yapan Erdoğan, emeklilikte yaşa takılanların (EYT) taleplerini gündeme getiren milletvekillerine yanıt verirken şunları söyledi:

“Muhalefet bu konuyu sürekli gündemde tutsa da bizim gündemimizde yok. Aksi halde sistemimizi çökertiriz. Biz seçim alacağız diye, popülist politika yapmayacağız. Dünyanın süper ülkesi değiliz. Seçimi alacağız diye millete olmadık sözler veremeyiz. Ama ileride uygun bir zemin bulunursa, böyle kamuoyunda tartışıldığı şekliyle değil de sosyal güvenlikteki dengeleri bozmayacak şekilde bir çalışma yapılabilir.”