'Mega projede' yine hak gaspı: Maaşı ödenmeyen işçiler greve başladı

'Mega projede' yine hak gaspı: Maaşı ödenmeyen işçiler greve başladı

3'üncü Havalimanı'nda hak gaspına maruz kalan işçiler greve başladı.

İleri Haber

AKP’nin ‘mega proje’ olarak lanse ettiği ve yapımına başlanıldığı günden itibaren iş cinayetleri ve hak ihlalleriyle anılan 3’üncü Havalimanı inşaatında maaşları tam ödenmeyen 27 işçi greve başladı. 

Alp Erdem Elektrik bünyesinde faaliyet yürüten taşeron Alesta firmasına bağlı çalışan inşaat işçilerine 3 aydır tam maaş ödenmedi. Bunun üzerine maaşlarının ödenmesini isteyen işçileri oyalayan firma, herhangi bir ödemede de bulunmadı.

Konu üzerine şirketle görüşen İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası’na “işçilere herhangi bir ödemenin yapılmayacağı” söylendi. Şirketin bu tutumunun ardından  bu sabah 27 işçi greve başladı.

İŞÇİLERE ‘İŞTEN ATMA’ TEHDİDİ

Şirket işe grevin sonlandırılmaması ve işçilerin geri dönmedikleri takdirde hem haklarını alamayacakları, hem de işten çıkarılacakları yönünde tehditte bulundu. İşçiler ise mücadeleye devam etmekte kararlı olduklarını belirttiler.

SENDİKADAN AÇIKLAMA

Konuyla İlgili bir İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası’ndan yapılan açıklamada ise işçilerin haklarını alana dek mücadeleye devam edecekleri vurgulandı.

Açıklamanın tamamı şöyle:

“Şantiyeler biz işçilerin emekleri sömürülerek yükseliyor. Reklamlarda biz işçilerin emeğiyle gerçekleşen inşaatlar anlatılıyor. Patronlar yüzyılın projesini yapmakla övünüyor.

Patronlar şov yapmakta herkes patronların ve onların temsilcilerinin masallarını duymakta.

3.Havalimanı inşaatı biz işçilerin iş cinayetlerine kurban gittiği ve en temel hakların patronlar tarafından gasp edilip biz işçilerin sefalete mahkum edildiği yer.

Sömürü çarklarının en ağır işlendiği 3.havalimanı şantiyesinde bizler Alp Erdem Elektrik bünyesinde faaliyet yürüten Alesta firmasına bağlı çalışan inşaat işçileri olarak ücretlerimiz ödenmediği için bu sabah iş bırakma eylemi gerçekleştirdik.

Firma yetkilileri haklarımızı ödemeyerek bizleri şantiyeden kovmaya çalışıyor. Haklarımızı alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

İnşaat işçisi köle değildir.”

 

DAHA FAZLA