'Medyumluk' adı altında hayvanları öldüren Yusuf Yüksek'ten pişkin savunma: 'Cezası 300 TL'

'Medyumluk' adı altında hayvanları öldüren Yusuf Yüksek'ten pişkin savunma: 'Cezası 300 TL'

Sosyal medyada 'medyumluk' adı altında hayvanları öldürdüğü videoları paylaşan Yusuf Yüksek, kendisini, Hayvanları Koruma Kanunu'na göre cezasının idari para cezası olduğunu söyleyerek savundu.

Adana'da yaşan Yusuf Yüksek, medyumluk yaptığı iddiasıyla bir tavuğun boğazını keserek ateşe attığı videoyu paylaşmasıyla tepkilere neden oldu. Yüksek, kendisine tepki gösterenlere cevap vererek, paylaşımında yaptıklarının suç niteliği taşımadığını ve yalnızca para cezasına çarptırılabileceğini savundu.

''El cinnia paranormal olaylar'' isimli Facebook grubunda, ormanlık alanda çektiği bir videoda, medyumluk yaptığını iddia ederek "cinler alemine adadığını" söylediği bir tavuğun boğazını kesip ateşe attığı anları paylaşan Yusuf Yüksek, sosyal medya kullanıcılarından tepki topladı. 

Yüksek, videoda “Cinler aleminin en çok sevdiği gece sessiz bir saatte ormanda verilen adaklardır. Ben adağımı verdim, sizler için bahşediyorum” ifadelerini kullandı.

'SUÇ DEĞİL, KABAHAT' DİYEREK KENDİSİNİ SAVUNDU

Kendisine tepki gösterenlere yanıt veren Yüksek, yaptığının Hayvanları Koruma Kanunu'na göre suç değil kabahat sayıldığını ve yaptırımının ise idari para cezası olduğunu söyledi. Yüksek'in ilgili paylaşımı şu şekilde:

"Hayvanları Koruma Kanunu’nun 28. Maddesinin (f) bendine göre, 9. Maddede ve yönetmeliklerinde belirtilen hususlara uymayanlara hayvan başına 300 Türk Lirası, yetkisi olmadığı halde hayvan deneyi yapanlara 1200 Türk Lirası idari para cezası verilmektedir. Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında yapılan yasaklamalar suç niteliği taşımamaktadır. Bu nedenle, belirlenen usullere uygun olmadan hayvan deneyi yapan kişiler suç değil, kabahat işlemiş olurlar. Kabahatlerin karşılığı olan yaptırım ise hapis cezası veya adli para cezası değil, idari para cezasıdır. Bilin istedim."

Yusuf Yüksek'in paylaşımlarının ekran görüntüsünü alan çok sayıda vatandaş, hayvanları katleden Yüksek'in cezalandırılması için sosyal medyada kampanya başlattı.

DAHA FAZLA