Medyaya darbe: 4 haber sitesi erişime kapatıldı!

Medyaya darbe: 4 haber sitesi erişime kapatıldı!

AKP iktidarının medyaya yönelik baskısı, 'darbe girişiminin' ardından yükselişe geçti. AKP'nin darbe girişimini muhalefeti bastırmak için kullanacağı iddiaları gündemdeyken 4 haber portalına engelleme geldi. 

AKP iktidarının medyaya yönelik baskısı, 'darbe girişiminin' ardından yükselişe geçti. AKP'nin darbe girişimini muhalefeti bastırmak için kullanacağı iddiaları gündemdeyken 4 haber portalına engelleme geldi. 

ABC Gazetesi, Gazeteport, Karşı Gazete ve Medyscope, bildirim yapılmaksızın mahkeme kararıyla erişime kapatıldı.

"GERÇEĞİN ÖĞRENİLMESİNİ ENGELLEMEK İÇİN"

Erişim engelleme ile ilgili İleri'ye konuşan Gazeteport Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Hoş, "Gece yarısı bir anda kapatılabiliyor ve hiçbir bilgiye ulaşamıyoruz hafta sonu olması nedeniyle. Yarın hangi gerekçeyle yapıldığına bakacağız. Gerçeklerin duyulmasını engellemek istiyorlar çünkü herkesi kendi kurgularıyla bir demokrasi bayramı olduğuna inandırmak istiyorlar." dedi. 

Erişim engeli öncesi kendilerine hiçbir bilginin ulaşmadığını belirten Hoş, "Bu gerçekleri yazabilecek yerleri hem susturma hem gözdağı verme çabasıdır. Kendi kurguları dışında hiçbir şeye tahammülleri yok. Dün sitede kanlı kaosun karanlıkta kalan soruları ve boğazı kesilen asker hakkında yazılar vardı. Site bu yazılar ve gündem nedeniyle günlük seyrinin 7-8 katı okundu. Bu kadar çok okunmasının da erişim engeline bir etkisi vardır. Gerçeğin öğrenilmesini engellemek için yapıldığı kesin." diye konuştu

"BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE KARŞI EN BÜYÜK SALDIRI"

Engellemeye uğrayan bir diğer haber sitesi ABC Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ise yazılı bir açıklama yayınladı. 

Yanardağ, açıklamasında, "ABC Gazetesi'nin erişime kapatılmasının en önemli nedeni, Cemaatin bastırılan darbe girişiminden sonra, AKP yönetiminin bunu bir fırsata çevirerek kendi darbesini yapmaya çalıştığı konusundaki ısrarlı yayınlarımızdır." ifadelerini kullandı. 

Yanardağ'ın açıklaması şu şekilde:

"AKP'nin eski ortağı cemaat çetesine karşı bugüne kadar en etkili mücadeleyi veren, onların sadece dinci mezhepçi bir yapılanma değil, aynı zamanda bir cinayet şebekesi olduğunu da topluma anlatmaya çalışan AKP'nin 11 yıllık iktidar ortağı olduğu darbecilere karşı tavizsiz bir mücadele sürdüren ve be nedenle cezaevinde bedel ödeyen bizler, ABC Gazetesini kurarak, halkın doğru ve kirlenmemiş bir haber almasını sağlamaya çalıştık.

AKP iktidarı hangi gerekçeye dayandırdığı bilinmez bir şekilde kendi eski ortaklarının darbe girişimini de bahane ederek, sol, yurtsever, halkçı ve cumhuriyetçi bir çizgi izleyen ABC Gazetesi'ni hiçbir bildirimde bulunmadan erişime kapattı.

Bir mahkeme kararı ya da herhangi bir soruştuma bulunmamaktadır. Hangi gerekçeyle fiili bir engelleme yaptıklarını anlamak mümkün değildir.

Bu basın özgürlüğüne karşı en büyük saldırıdır.

Paralelci darbe girişimini bahane ederek, bunu gerici faşist bir darbeye çevirme hesabının bir parçası olduğu anlaşılmaktadır.

ABC Gazetesi'nin erişime kapatılmasının en önemli nedeni, Cemaatin bastırılan darbe girişiminden sonra, AKP yönetiminin bunu bir fırsata çevirerek kendi darbesini yapmaya çalıştığı konusundaki ısrarlı yayınlarımızdır.

Bizim ellerinde palalarla şalvarlı takkeli grupların ülkede estirdiği terör konusunda toplumu uyarmamız, Boğaz Köprüsünde, kendi askerinin boğazını tekbir getirerek kesenlerin demokrasi ve özgürlük getiremeyeceğini vurgulamamızdır.

Darbeye karşı, darbecilerin ortakları gerçek bir mücadele yürütemez.

Türkiye ne darbeci cemaatçilere, ne de darbeci AKP'li yobazlara teslim olmayacaktır.

Boyun eğmeyeceğiz, bu yasaklara karşı demokratik hak ve özgürlüklerimizi kullanmaktan korkmayacağız.

ABC Gazetesi, bütün çalışanları ve okurları ile yoluna devam edecektir. 

300 bine yaklaşan günlük takipçisi ile etkili bir muhalif internet gazetesi haline gelen ABC Gazetesi gerçekleri açıklamaya, hukuk ve demokratik kültür içinde kalarak, mücadelesini sürdürmeye devam edecektir."