Medya patronuna vergi kaçakçılığından dava açıldı

Medya patronuna vergi kaçakçılığından dava açıldı

Show Radyo, Radyo Viva, Yeni Birlik gazetesi, Bizimev TV ve TV100’ün sahibi Necat Gülseven hakkında vergi kaçakçılığından dava açıldı.

Radyo, TV ve gazete sahibi Necat Gülseven hakkında, sahte fatura düzenleyerek vergi kaçırmaktan dava açıldı. 

Gülseven, işsiz kişiler adına devrettiği şirketleri kullanarak çok sayıda sahte fatura düzenlemekle suçlanıyor. Gülseven’e yönelik hazırlanan iddianamede altı yıldan 10 yıla kadar hapsi talep edildi. Gülseven hakkındaki bir suç duyurusunda da ağır suçlamalar yer aldı.

Gülseven, halen 3N medya çatısı altına bulunan Show Radyo, Radyo Viva, Yeni Birlik gazetesi, Bizimev TV ve TV100’ün sahibi.

Diken'den Ali Çiçek'in haberine göre, Gülseven’in yanısıra toplam üç kişinin yargılandığı dava İstanbul Anadolu 45. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı’nın ihbarı sonrası açılan davada Gülseven ile birlikte yargılanan diğer kişiler ise Doğanç Şakar (49) ve Önder Keskin (28). 

Vergi Denetim Kurulu uzmanları, Gülseven ve diğer iki sanığın yetkili göründüğü İstanbul Sultanbeyli’deki Elvira Mobilya İnşaat Tekstil San. ve Tic. Limited Şti’nin hesaplarını mercek altına aldı. Denetimlerde, Elvira Mobilya’dan, herhangi bir mal alım satışı olmamasına karşın çok sayıda sahte fatura düzenlendiği anlaşıldı. Vergi suçu raporu, vergi tekniği raporu ve suç duyurusu İstanbul başsavcılığına gönderildi.

Savcı Alim Yaşar, yürüttüğü soruşturmayı tamamladı ve hazırlanan iddianame mahkemeye sevk edildi. İddianamede, üç sanığın altı yıldan 10’ar yıla hapis istemiyle yargılanması istendi. İstanbul Anadolu 45. Asliye Ceza Mahkemesi, hazırlanan iddianameyi kabul etti ve yargılama süreci de başladı. Davanın ilk iki duruşmasına Necat Gülseven katılmadı.