Meclis'teki darbeye karşı yürüyen HDP’li vekillere polis saldırısı

Meclis'teki darbeye karşı yürüyen HDP’li vekillere polis saldırısı

HDP milletvekillerinin, vekilliği düşürülen Enis Berberoğlu, Leyla Güven ve Musa Farisoğulları için Meclis'te yaptığı açıklama sonrası Güvenpark'a yaptığı yürüyüş polis tarafından engellendi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerinin, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları ile CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun vekilliğinin düşürülmesini protesto etmek amacıyla Meclis’te açıklama yaptı. Açıklama sonrası Güvenpark'a yürüyen vekillere polis saldırdı.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “Leyla Güven ve Musa Farisoğulları’na ceza veren hakimler FETÖ suçlamasından cezaevindelerdir. Cemaatin verdiği kararlar AKP eli ile uygulanıyor. HDP’ye ne kadar saldırılarsa saldırsınlar HDP gücünü haklılığından alıyor. Darbeciliğe karşı boyun eğmeyeceğiz. Bugüne kadar nasıl bu mücadeleyi sürdürdüysek bu ülkeye demokrasi yerleşene kadar devam edeceğiz” dedi.

POLİS MÜDAHALE ETTİ

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, Atatürk Bulvarı üzerinde, Güvenpark’a yaklaşıldığı noktada kurulan polis barikatı önüne gelen HDP’li vekillere, polis fiziki saldırıda bulundu.

Vekiller, yapılan açıklamanın ardından Kızılay’da bulunan Güvenpark’a doğru yürüyüşe geçti. Polis, HDP’li vekillere müdahale etti. Milletvekilleri sivil iki kişinin provokatörlük yaparak saldırdığını iddia ederken, HDP’li milletvekili Rıdvan Turan’ın ise ceketi yırtıldı.

Burada polis ile vekiller arasında dikkat çeken diyaloglar yaşandı. Polisin yüzü Güvenpark’a dönük olan vekillere “Arkanızı dönün, açıklamanızı yapın, bize güvenebilirsiniz” demesi üzerine HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, “Sizi mi sırtımızı vereceğiz” yanıtını verdi ve polise güvenmediklerini ifade etti.