Meclis'te söylenen Ermenice sözler tutanaklara 'x' olarak geçti

Meclis'te söylenen Ermenice sözler tutanaklara 'x' olarak geçti

Hrant Dink’in katledilmesiyle ilgili HDP grubu tarafından Meclis’e bir araştırma önergesi verildi.

HDP grubu tarafından Hrant Dink’in katledilmesine yönelik Meclis’e verilen önerge gündeme alınmazken, HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan’ın Meclis Genel Kurulu’nda söylediği Ermenice sözler, kayıtlara “x” olarak geçti.

T24’ten Hülya Karabağlı’nın haberine göre; Paylan’ın, 11 yıl önce katledilen AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink hakkında söylediği “Asdvadz hokin lusavore. Şad abris Hrant (Tanrı ruhunu aydınlatsın. Çok yaşa Hrant) sözlerinin olduğu konuşmanın tutanaklara geçmiş hali şöyle:

"Değerli arkadaşlar, şimdi, hâlâ geç kalmış değiliz; bir araştırma önergemiz var. Çünkü bakın, tam on bir yıldır mahkemelerde bizimle dalga geçiliyor. Biliyorum, az sonra çıkacaksınız, diyeceksiniz ki: '2 FETÖ görevlisi vardı, onlardı cinayetin failleri.'

Hayır, yalnızca 'FETÖ’cü' denilenler değildi, topyekûn bir devlet sorumluluğu vardı ortada. Bu devlet sorumluluğuna bakmazsak… Bakın, hesabı sorulmamış her cinayet yeni cinayetlerin yolunu açar. Unutmayın, katilleri koruyan, cinayete ortaktık.

Son olarak şöyle bitireyim arkadaşlar: Hrant’ın arkadaşları olarak on bir yıldır adalet mücadelesi veriyoruz ve biz bitti demeden bu dava da bitmeyecek.

Ben Hrant Dink’e '…”(x) diyorum ve '… Hant'(x) diyerek bitirmek istiyorum."