Meclis'te salgın alarmı sürüyor: Bir vekil koronavirüse yakalandı

Meclis'te salgın alarmı sürüyor: Bir vekil koronavirüse yakalandı

TBMM’de vaka sayılarında artış yaşanıyor. Meclis’te Covid-19 salgının başından bugüne kadar toplam 19 kişide virüs tespit edildiği biliniyor.

Koronavirüs alarmı verilen TBMM'de bir HDP'li vekilin testinin pozitif çıktığı belirtildi. Salgının başından itibaren Meclis'te 19 kişide virüs tespit edildi.

CNN Türk muhabiri Ünal Kaya’nın aktardığı bilgiye göre, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) HDP’li milletvekilinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) tespit edildi. Vekilin ismine dair ise henüz bilgi verilmedi. Günde 400 testin yapıldığı TBMM’de vaka sayılarında artış yaşanıyor. Meclis’te Covid-19 salgının başından bugüne kadar toplam 19 kişide virüs tespit edildiği biliniyor.

Meclis'te artan vakalara ilişkin HDP Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada Covid-19'a yakalanan vekilin durumunun iyiye gittiği aktarıldı. Açıklamanın tamamı ise şu şekilde:

''Koronavirüs salgınının etkileri bir süredir Meclis’te de artarak görülmektedir.

Grup salonumuzun da bulunduğu katta bir temizlik personelinin enfekte olduğu hafta başında tespit edilmiştir. Bunun ardından çay ocağı, kat personeli, danışmanlar ve milletvekillerinin test yaptırmaları kararı alınmıştır.

Bu kapsamda yapılan ilk testlerde maalesef bir vekilimizin de enfekte olduğu anlaşılmıştır. Kendisi şu anda doktor kontrolü altındadır, sağlık durumu iyiye gitmektedir.

Bu konuda bulaşın artmaması için maske, fiziki mesafe ve hijyene dikkat etme tedbirlerinin aksatılmaksızın hem Meclis’te hem de Meclis dışında uygulanması konusunda kararlı ve özenli olmaya devam edeceğiz.''

CHP'DEN MECLİS'TE KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ

Geçtiğimiz günlerde CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Parti Grubu’nun bulunduğu yerdeki çay ocağının bir kişide koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından kapatıldığını açıklamıştı.

CHP TBMM Grup Yönetimi Covid-19 salgını sürecinde TBMM’de ortaya çıkan vakaları dikkate alarak, Mecls’teki personel yoğunluğunun azaltılması yönünde karar aldı. Bu çerçevede milletvekillerine, “TBMM’deki Covid-19 vakaları nedeniyle milletvekili personelinin evden çalışmalarının sağlanmasının uygun olacağı değerlendirilmektedir” mesajı iletildi.