Meclis'te koronavirüs alarmı!

Meclis'te koronavirüs alarmı!

Meclis'te dün görülen vakaların ardından milletvekillerinin basın toplantıları, ana binanın dışına alınmıştı. Vaka sayısındaki artışın Genel Kurul çalışmalarını da etkileyebileceği belirtiliyor.

İleri Haber

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde dün AKP Grup Başkanı Naci Bostancı’nın ekibinde ve Meclis Basın Bürosu’nun çay ocağında çalışan bir kişide koronavirüs tespit edilmesinin ardından bugün de çok sayıda kişinin koronavirüs testinin pozitif çıktığı öne sürüldü.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında konuştu. Altay, Meclis’teki CHP Grubu’ndaki çay ocağında bir kişide koronavirüs tespit edildiğini ve bu nedenle çay ocağının kapatıldığını söyledi.

BÜRO ŞEFİNDE KORONAVİRÜS TESPİT EDİLDİ!

Bugün yapılan testlerde TBMM Basın Bürosu Şefi'nde de koronavirüs tespit edildi. 

Meclis'ten bilgi veren kaynak, odaların dezenfekte edilmeye başlandığını ve çay ocaklarının kapatıldığını belirtti.

Meclis'te dün görülen vakaların ardından milletvekillerinin basın toplantıları, ana binanın dışına alınmıştı. Vaka sayısındaki artışın Genel Kurul çalışmalarını da etkileyebileceği belirtiliyor.

TEDBİRLER ARTTI

Bu çerçevede alınacak tedbirlerin TBMM Genel Sekreterliği tarafından yayınlanan genelge ile duyurusu yapıldı. Bu kapsamda bundan sonra uygulanacak tedbirler şöyle:

100.Yıl Bahçe Lokantası ve Üyeler Lokantası hariç tüm lokantaların kapatılmasıyla bütün personele kumanyaları Destek Hizmetleri Başkanlığınca görev yerlerinde dağıtılmaya başlanacak.

Kış Bahçelerinde ve 100.Yıl Bahçe Lokantasında bulunanlar hariç olmak üzere TBMM Yerleşkesi ve eklentilerinde bulunan bütün çay ocakları servis yapmayacak.

Personel, yerleşke içinde sosyal mesafe, maske ve el hijyeni başta olmak üzere temizliğe hassasiyetle riayet edecek.

Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı, Destek Hizmetleri Başkanlığı ve TBMM Koruma Daire Başkanlığı tarafından pandemi timleri oluşturulacak, bu timler  alınan kararların uygulanması başta olmak üzere salgınla mücadelede uygulanan önlemlerin denetiminden sorumlu olacak, TBMM Yerleşkesi ve eklentilerinde ortaya çıkacak ihlaller için tutanak düzenleyebilecek ve tutanaklara istinaden gerekli idari yaptırımlar uygulanacak.