Meclis’te ‘İstanbul Sözleşmesi’ baskısı: Maskesine bile tahammül edemediler!

Meclis’te ‘İstanbul Sözleşmesi’ baskısı: Maskesine bile tahammül edemediler!

Türkiye’nin de imzacıları arasında bulunduğu ve Avrupa Konseyi tarafından hazırlanan Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin devletlere bir dizi yükümlülükler getiren İstanbul Sözleşmesi’ne yönelik saldırılar sürüyor.

Tugay Candan - @TugayCandann

Mail: [email protected]

Üzerinde “İstanbul Sözleşmesi’ni Uygula” yazan maskeyi takan milletvekili danışmanları Meclis yerleşkesinde iki kez durduruldu. Danışmanlardan maskeyi çıkarmaları istendi.

AKP iktidarında kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri her geçen gün artarken, Türkiye’nin de imzacıları arasında bulunduğu ve Avrupa Konseyi tarafından hazırlanan Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin devletlere bir dizi yükümlülükler getiren İstanbul Sözleşmesi’ne yönelik saldırılar da sürüyor.

AKP’nin uygulamaktan imtina ettiği ve parti içinde tartışmalara neden olan sözleşme ile ilgili kamuoyundan büyük tepkiler yükselirken, geçen hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) AKP Grup Toplantısı’nın yapıldığı Çarşamba günü bir milletvekili danışmanı üzerinde “İstanbul Sözleşmesi’ni Uygula” yazan bir maske taktığı için yerleşkede görevli polisler tarafından durduruldu.

‘CUMHUBAŞKANIMIZ BURADA, MASKEYİ ÇIKARIN’

Görevlilerin danışmana, “Bugün grup toplantısı var, Cumhurbaşkanımız burada. Maskeyi amirimize sormamız gerek” dediği öğrenilirken, danışman ise bu uygulamaya direterek, maskeyi takmaya devam etti.

YİNE AYNI UYGULAMA

Bir sonraki gün yine aynı maskeyi taktığı için bir danışman Meclis’in Dikmen Kapısı’ndan girmek istediği sırada görevli polislerce durduruldu. Görevliler danışmana “Maskeyi amirimize sormamız gerek” dedi. Bunun üzerine danışman uygulamaya itiraz ederek, maskeyi çıkarmadı.

DAHA FAZLA