Meclis'te Haydarpaşa ve Sirkeci tartışması

Meclis'te Haydarpaşa ve Sirkeci tartışması

TBMM Genel Kurulu'nda CHP'li Özgür Karabat, Haydarpaşa ve Sirkeci gar ihalesinin şaibeli olduğunu söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP ve AKP grupları arasında İstanbul'daki Haydarpaşa ve Sirkeci Garı sahalarının ihalesine ilişkin tartışma yaşandı.

Genel Kurulda, Gümrük Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin birinci bölümünde yer alan maddeler kabul edilirken, ikinci bölümde yer alan maddeler üzerine görüşmelere geçildi.

Genel Kurulda teklifin ikinci bölümü üzerine CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat grubu adına söz aldı ve Haydarpaşa ve Sirkeci gar sahalarının ihalesinin şaibeli olduğunu belirtti.

Bu iddianın üzerine AKP Grup Başkanvekili Mehmet Emin Akbaşoğlu söz alarak bu konuda son kararı yargının vereceğini söyledi.

'OYLAR BANA VERİLDİĞİNDE MİLLİ İRADE, VERİLMEDİĞİNDE KİRLİ İRADE'

Akbaşoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının ihaleyi daha yüksek teklif sunan şirkete verdiğini ifade ettiğini belirtti. Akbaşoğlu,  'Hayır, daha fazla verene vermeyeceksin, ben Büyükşehirim, ben daha az verdim, bana vereceksin.' diyen, böyle mızıkçılık yapan çocuk gibi bas bas bağıran bir durum var" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel "Karşımızdaki anlayış 'Oylar bana verildiğinde milli irade, verilmediğinde kirli irade' diyor" ifadelerini kullandı.

Özel, "İstanbullu seçmenin yerel seçimlerde iktidara demokrasi tokadı attığını" belirten Özel, "Bu anlayış, emlak vergileri belediyeye giderken, lüks konut vergisi diye vergi alıp onu genel bütçeye koyuyor ki İstanbul, Ankara büyükşehir belediyeleri CHP'nin elinde diye... Hizmet etme imkanları ortadan kalksın" dedi.

'HÜKÜMET, İMAMOĞLU'NUN ÇALIŞMALARINI ENGELLİYOR'

Hükümetin, Ekrem İmamoğlu'nun çalışmalarını engelleyerek, İstanbullu'ya hizmet edilmesini de önlediğini belirterek "Fransa, İngiltere'de şehirleriyle özdeşleşmiş binaları, meydanları o belediyelere mi veriyorlar, yoksa Macron'un, İngiltere'yi yöneten başbakanın çocuğunun vakfına mı veriyorlar?" sorusunu ekledi.

Özel, "İmamoğlu'nu seçimlerde yenemeyen iktidarın, saltanat düzeni üzerinden yenmeye çalıştığını"  söyledi ve söz konusu ihalenin bir sonraki aşamasında açık arttırmanın yapılacağını ancak Kültür AŞ'nin ilk aşamada elendiğini söyledi.

Grup başkanvekillerinin konuşmaları sırasında CHP ve AKP milletvekilleri arasında laf atmalar yaşanırken, TBMM Başkanvekili Celal Adan'ın araya girmesi üzerine tartışma sona erdi.