Meclis'te grup toplantıları başlıyor

Meclis'te grup toplantıları başlıyor

Koronavirüs önlemleri kapsamında üç aydır Meclis'te grup toplantısı yapmayan CHP ve İYİ Parti grup toplantılarına yeniden başlama kararı aldı. MHP ve HDP bu hafta da toplantı yapmayacak, AKP'nin kararı ise gün içinde netleşecek.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını kapsamında yaklaşık üç aydır Meclis'te grup toplantıları düzenlenmiyordu. Haziran ayı başında önlemlerin bir kısmının kaldırılması ve "normelleşme" adımlarıyla birlikte Meclis'te grubu bulunan partiler de grup toplantılarına yeniden başlamaya hazırlanıyor.

Buna göre CHP ve İYİ Parti, yaklaşık üç aylık aranın ardından bu hafta içerisinde grup toplantılarını yalnızca milletvekillerinin katılımına açık olacak şekilde düzenleyecek. Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu, kendi partilerinin grup toplantılarında yer alacak.

AKP'nin grup toplantılarına ne zaman başlayacağı konusu bugün netliğe kavuşacakken, MHP ise bir süre daha toplanmama kararı aldı. HDP ise "Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü" çalışmaları sebebiyle iki hafta daha grup toplantısı yapmayacak.

DAHA FAZLA