Mecliste gerginlik: AKP'liler CHP'nin konuşmasını engelledi

Mecliste gerginlik: AKP'liler CHP'nin konuşmasını engelledi

Meclis Genel Kurulunda devam eden bütçe görüşmeleri sırasında CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ı eleştirmesi üzerine gerginlik çıktı. AKP milletvekili Salih Cora, CHP sıralarına yürüdü, birleşime ara verildi. Aranın ardından tekrar söz almak isteyen Özel'i AKP'liler engellemeye çalıştı.

Bütçe görüşmelerinin devam ettiği Meclis Genel Kurulunda CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar arasındaki tartışmalar gerginliğe neden oldu.

Genel Kurulda görüşülen Milli Savunma, Dışişleri ile Sanayi ve Teknoloji bakanlıklarının 2019 yılı bütçesi üzerinde aleyhte söz alan Özel, Akar'ın eski Genelkurmay Başkanı olarak üniformasını çıkardığını, siyasileştiğini ve bazı eleştirilere muhatap olacağını söyledi.

Özel,  Akar'ın 3. Kolordu Komutanı iken, kumpas davalarında, kumpas mağduru bütün subay, astsubay, amiral, generallerin, bilirkişi raporuyla bunun kumpas olduğunun ortaya çıkmasını beklerken, icra subayı Ahmet Erdoğan'ı görevlendirdiğini, Erdoğan'ın "berbat bir uzman görüşü" yazdığını, Erdoğan'ın ise bugün FETÖ'den firari olduğunu söyledi.

AKP MİLLETVEKİLİ CHP SIRALARINA YÜRÜDÜ

Akar'ın Mustafa Kemal'e 2firavub diyen Nuri Pakdil ve AKP yandaşı Akit gazetesi yazarı Mehtap Yılmaz'ı ziyaret etmesini eleştiren Özel'in konuşmasına, AKP Trabzon Milletvekili Salih Cora müdahale etmeye çalıştı. Cora'nın CHP sıralarına yürüyerek gerginlik yaratması üzerine TBMM Başkanvekili Mithat Sancar, birleşime ara verdi.

'BİLEN BİLMEYEN HERKES KONUŞUYOR' SAVUNMASI

Aranın ardından Özel'e yanıt veren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Özel'in bu konuşmasını, başlangıcı, sonu ve ortasında kınadığını söyledi. Akar, bunların sağda, solda, bilen, bilmeyen herkesin konuştuğu konular olduğunu, bu konulara açıklık getirmesi için Özel'in konuşmasını bir fırsat olarak nitelendirdiğini öne sürdü.

Nuri Pakdil'i ziyaretine ilişkin de açıklamalarda bulunan Akar, bunun bir hasta ziyareti niteliğinde olduğunu söyledi. Pakdil'in, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ödül verdiği, Cumhurbaşkanı'nın devlet madalyası verdiği bir sanatçı olduğunu söyleyerek ziyareti savundu. Akar, "Suç mu?" diye sordu.

'KAFAMA TABANCA DAYADILAR, İMZALAMADIM'

Akar, 15 Temmuz darbe girişimi gecesine yönelik Özel'in eleştirilerine işaret ederek, kafalarına tabanca dayanarak, "Başımıza geçeceksin" dediklerini, kendisinin bunu reddettiğini söyledi.

Akar, "Yatağınıza yattığınızda düşünün, kafanızda tabanca varken, hayır diyebilecek kaç kişi var? Denemeden söylemeyin, deneyin. Akıncı'ya götürdüler, etrafımızda silahlı insanlar, bir sürü asker. Bütün o alçakların önünde tek başına oturuyorum. 'Bunu okuyun, imzalayın' dediler. İmzalamadım" dedi.

Akar'a yanıt vermek isteyen Özel'e, AKP milletvekilleri Meclis sıralarına vurarak engel oldu.