Meclis’te doktor önlüğüyle TTB protestosu

Meclis’te doktor önlüğüyle TTB protestosu

Muhalefet vekilleri, barışı savunan doktorların gözaltına alınmasına Meclis’te tepki gösterdi. Gözaltılar, doktor önlüğüyle protesto edildi.

İleri Haber

Muhalefet milletvekilleri, Afrin saldırısına karşı barış çağrısı yaptıkları için dün gözaltına alınan Türk Tabipleri Birliği (TTB) yöneticilerinin gözaltına alınmasını Meclis’te protesto etti.

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, TTB’ye yönelik soruşturmayı eleştirdi. Kerestecioğlu, yıllardır insan sağlığı için emek veren doktorların, yaptıkları açıklamadan dolayı gözaltına alındıklarını hatırlatarak, Türkiye'nin, yıllardır bilimin ve akademinin değersizleştiğine tanık olduğunu ifade etti. Kereştecioğlu, "Yetişmişlik, sonradan kazanılacak bir şey değildir. Bu açık yara Türkiye'nin geleceğini karartır” diye ekledi.

TTB MALZEMELERİNE EL KONULMASINA TEPKİ

TTB'de yapılan aramada dernek üyelerinin bilgisayarlarının harddisklerinin alındığını anlatan Kerestecioğlu, materyallerin TTB'nin hafızası olduğunu ve hemen iade edilmesini istediklerini söyledi.

TUTUKLU GAZETECİLER HATIRLATILDI

Öte yandan Meclis’te barış savunucusu doktorların gözaltına alınmasına bir tepki de CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş’tan geldi.

Yarkadaş Meclis’te düzenlediği basın toplantısında ilk önce tutuklu gazetecilere dikkat çekti. Yarkadaş, bu ay 6 gazetecinin tutuklandığını, 23 gazetecinin ise gözaltına alındığını bildirdi. 7 gazeteciye hapis cezası verildiğini aktaran Yarkadaş, 3 gazeteciye dava açıldığını, 4 gazetecinin saldırıya uğradığını, 1 gazeteciye ise soruşturma açıldığını dile getirdi. 1 gazeteciye para cezası verildiğini, 6 internet sitesine ise erişimin engellendiğini söyleyen CHP’li Yarkadaş, 1 televizyon ve radyonun da kapatıldığını belirtti.

MECLİS’TE ‘SADECE DİKTATÖR’ OKUNDU

Yarkadaş, oyuncu Barış Atay’ın başrolde sahnelediği tek kişilik "Sadece Diktatör" adlı tiyatro oyununun da yasaklandığını da dikkat çekti. Tiyatro oyununun Türkiye’nin dört bir yanında yasaklanmasını protesto eden Yarkadaş, oyundan bir bölüm okudu ve yasakları tanımadığını söyledi. CHP'li vekil, "Bu oyunun yasaklanmasını protesto ediyor ve yasaklara boyun eğmeyeceğimizi bir kez daha söylüyoruz” dedi.

DOKTOR ÖNLÜĞÜYLE PROTESTO: HEKİME SAVAŞTA DAHİ DOKUNULMAZ!

AKP Türkiye'snde tiyatro oyunlarının yasaklandığını, gazetecilerin tutuklandığını, aydınların hapse atıldığını belirten Yarkadaş, “Düşüncelerini ifade eden doktorları apar topar gözaltına aldırtıyor. Doktorlara savaşlarda bile dokunulmaz” diye konuştu.

Dayanışma amacıyla toplantıya beyaz doktor önlüğüyle gelen Yarkadaş, gözaltına alınan Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyelerinin bir an önce serbest bırakılmasını isteyerek şunları söyledi: "Gözaltına alınan doktorların tek suçu düşüncelerini ifade etmektir. Doktorlar her zaman yaşamdan yanadır. Bu doktorların sadece o bildiriden dolayı gözaltına alınmadığını biliyoruz.”

'GÖZALTINA ALINANLAR RANTA İTİRAZ EDEN DOKTORLARDIR!'

“Gözaltına alınan doktorlar Çapa, Cerrahpaşa, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanelerinin arazilerinin yandaşlara peşkeş çekilmesine itiraz eden doktorlardır. Gözaltına alınan doktorlar şehir hastanelerinin, AKP'nin yandaşa rant yaratma politikasını teşhir eden ve buna karşı mücadele eden doktorlardır. Raşit Tükel, İstanbul Üniversitesi rektörlük seçiminde en çok oyu almasına rağmen, rektörlük hakkı gasp edilen bir doktordur.”

‘AFRİN BAHANE, AMAÇ TASFİYE’

“AKP, doktorların Afrin bildirisini bahane ederek, yarım kalan hesaplaşmasını sürdürüyor. Doktorların meslek örgütlerini sindirmek ve uzun vadede ise tasfiye etmek için Afrin bildirisini kalkan olarak kullanıyor. Artık yeter; doktorları serbest bırakın; hastaların onlara ihtiyacı var. Gazetecileri, sanatçıları, aydınları yazarları rahat bırakın. Türkiye'nin onlara ihtiyacı var.

‘YENİ KHK GELİYOR’ İDDİASI

CHP’li Barış Yarkadaş, iktidarın önümüzdeki günlerde yeni bir KHK yayımlamaya hazırlandığını da iddia etti. Bu KHK ile meslekte 20 yılını dolduran 3 bin savcı ve hakimin emekliye sevk edileceğini öne sürdü.