Meclis'te canlı yayında linç girişimi: AKP'liler, CHP'li Engin Özkoç'a saldırdı!

Meclis'te canlı yayında linç girişimi: AKP'liler, CHP'li Engin Özkoç'a saldırdı!

TBMM TV'nin yayını kesmesine rağmen, A Haber başta olmak üzere kimi yandaş kanalların saldırıyı canlı yayında vermesi, olayın organize olduğu yorumlarını beraberinde getirdi.

İleri Haber

AKP’liler, Meclis Genel Kurulu’nda CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’a linç girişiminde bulundu. Saldırı sonucu Özkoç'un yaralandığı öğrenildi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik hakaretlerine, aynı sözcüklerle yanıt veren  CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'a Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda AKP Grubu tarafından linç girişiminde bulunuldu. Olay sonucu Özkoç'un kafasında, aldığı darbeye bağlı bir yaralanma olduğu belirtildi.

YANDAŞLAR SALDIRIYI NAKLEN VERDİ

TBMM TV'nin yayını kesmesine rağmen, A Haber başta olmak üzere kimi yandaş kanalların saldırıyı canlı yayında vermesi, olayın organize olduğu yorumlarını beraberinde getirdi. Genel Kurul'a ara verildi.

ERDOĞAN HEDEF GÖSTERMİŞTİ

AKP Genel Başkanı Erdoğan, bugün partisinin Grup Toplantısında, Kılıçdaroğlu’nu kast ederek, “Hala ısrarla 'Şehitler tepesi boş kalacak' diyen kişi bu ülkeyi düşmana teslim etme peşindedir" derken, ayrıca “Bay Kemal'in yeri bellidir. Bay Kemal'in yeri ne vatandır, ne millettir. Onun yeri Esed'in yanıdır” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan, konuşmasında şunları da söylemişti:

"Türkiye’nin bu tarihi mücadelesini sürekli fitneyle, yalanla, iftira ile lekelemeye çalışan her kim olursa olsun açık ve net söylüyorum; Haysiyetsizdir onursuzdur, şerefsizdir,alçaktır, haindir." 

ÖZKOÇ YANIT VERMİŞTİ

Özkoç da Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Erdoğan’ın bu sözlerine yanıt vermişti.

Özkoç, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bizim şehitlerimize, ‘kelle’ diyen bir kişinin sıfatlarını sayıyorum ben size. Şehide kelle diyen kişi haysiyetsizdir, şehide kelle diyen kişi Türkiye Cumhuriyeti’nde şerefsizdir, şehide kelle diyen kişi onursuzdur, şehide kelle diyen vatan hainidir. Bu kişi Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanı olamaz, temsil edemez. Bu kişi kendi evladından, kendi çocuklarına bütün fonları oluşturup onların zenginleşmesine ve telefonlarda paraları sıfırlattığı çocuklarına bir tanesine bedelli, diğerine çürük raporu aldırıp milletin çocukları askere gidip şehit düşüp anaların bağrı yanarken konuşan o şehide ‘kelle’ diyen kişi haysiyetsiz kişidir, onursuz kişidir, şerefsiz kişidir..."

DÖRT KOLDAN SALDIRI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Özkoç hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan resen soruşturma başlattı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Özkoç'un sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma yer verildi.

Paylaşımın video eklentisinde Özkoç'un, TBMM'de yaptığı basın açıklamasını yayımladığının tespit edildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Paylaşım ve konuşma içeriğinin 5237 Sayılı TCK'nin 299. maddesinde düzenlenen Cumhurbaşkanına hakaret suçu kapsamında kaldığı değerlendirilerek 27. Dönem Milletvekili Engin Özkoç hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan resen soruşturma başlatılmıştır."

ÖZKOÇ: TEHDİT, YUMRUK BİZİ YILDIRMAZ

Özkoç, saldırının ardından Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Ben bir kişinin değil, milyonların sesiyim... Tehditler, yumruklar bizi yıldıramaz..." dedi.

Özkoç, video olarak konuşmasından bir bölüm yayınladığı paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Ben bir kişinin değil, milyonların sesiyim... Tehditler, yumruklar bizi yıldıramaz... Biz adalete susamış, demokrasiye inancı tam, Türkleriz... Biz lekesizleriz. Ve mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz!"

 

CHP DE PAYLAŞTI

Öte yandan CHP'nin Twitter hesabından da Özkoç'un açıklamalarından bir kısım paylaşıldı.

 

O TUTANAKLAR!

Saldırıdan önce kürsüye çıkan Özkoç'a AKP'li vekiller tarafından edilen hakaretler ve sözlü saldırılar Meclis tutanaklarına böyle yansıdı:

DOKUNULMAZLIĞININ KALDIRILMASI İSTENECEK

Öte yandan Artı Gerçek’te yer alan habere göre, AKP'lilerin Özkoç'un dokunulmazlığının kaldırılması için hazırlık başlattığı, bunun için savcılığın fezlekesinin beklendiği öğrenildi.