Meclis'te bütçe görüşmeleri devam ediyor

Meclis'te bütçe görüşmeleri devam ediyor

Meclis Genel Kurulu'nda yapılan oturumda Hazine ve Maliye ile Ticaret Bakanlığı bütçeleri görüşülüyor.

İleri Haber

TBMM'de 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin tümü üzerindeki görüşmeler, bugün yapılan oturumla devam ediyor. 

Meclis Genel Kurulu'nda bugün, Hazine ve Maliye ile Ticaret Bakanlığı bütçeleri görüşülüyor.

Bütçe görüşmeleri sırasında söz alan HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, bütçenin halk çıkarları için düzenlenmesi gerektiğini söylerken, "Meclis'e gelirken, çöpten çürük domates toplayan bir amca gördüm. Bir milletvekili olarak utandım" dedi.

İktidar sıralarına "Bütçe tercihlerini değiştirsek olmaz mı?" diye seslenen Garo Paylan, "Faizciden, rantçıdan yana olmasak, halktan yana olsak, çöpten domates toplayan amcanın elini öpsek, onun bin 500 lira olan emekli maaşını 3 bin lira yapsak, faize, ranta akan paraları durdursak olmaz mı arkadaşlar?" şeklinde konuştu.

Öte yandan konuşmasını "Hepinizi utanmaya davet ediyorum" diyerek sonlandıran Garo Paylan'a AKP-MHP sıralarından "Bizim utanacak bir şeyimiz yok" çıkışı geldi. 

'BU BÜYÜME KİMİN BÜYÜMESİ?'

Bütçe görüşmelerinde HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay da söz aldı. "Bize büyüme masalları anlattınız" diyen Kemalbay, "Türkiye büyüyorsa halkın ekonomisi neden küçülüyor? Bu büyüme kimin büyümesi?" diye sordu. 

"İşsizliği azaltmayan, hayat pahalılığını ortadan kaldırmayan, satın alma gücünü yükseltmeyen, dış borcu küçültmeyen, paranın değerini yabancı paralar karşısında korumayan, zamlara yeni zamlar ekleyen büyüme halkın büyümesi olabilir mi?" diyen Kemalbay, gösterdiği grafikte 2016’dan bugüne asgari ücretin ne kadar değer kaybettiğine dikkat çekti. 

Kemalbay, krizin yaşandığı 2018’de bile asgari ücretin şu anki asgari ücretten 100 dolar daha yüksek olduğunu vurguladı ve ekledi:

"Yandaşların kasasındaki milyarlar büyürken, halkımızın borçları, kredileri, iletişim, ulaşım, gıda faturaları artıyor."