Meclis'e Saray darbesi: CHP'li ve HDP'li 3 ismin vekillikleri düşürüldü!

Meclis'e Saray darbesi: CHP'li ve HDP'li 3 ismin vekillikleri düşürüldü!

CHP'li Enis Berberoğlu ve HDP'li Musa Farisoğulları ile Leyla Güven'in milletvekiliklerinin sona erdirilmesine ilişkin tezkere, TBMM Genel Kurulu’nda okundu.

İleri Haber

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve HDP İstanbul Milletvekili Musa Farisoğulları’nın milletvekillikleri Cumhurbaşkanlığı tezkeresiyle düşürüldü. Karar, aylarca bekletildikten sonra MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin “Milletvekilleri dokunulmazlığı ile ilgili beklentiler karşılanmalıdır” çağrısının ardından okundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Musa Farisoğulları ile HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in, milletvekiliklerinin sona erdirilmesine ilişkin tezkere, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda okundu. Üç milletvekilinin Anayasa’nın 84'üncü maddesine göre kesin hüküm giyindiğine dair kesinleşen mahkeme kararı hakkında tezkere düzenlendiği belirtildi. 

'BU YAPILAN PARLAMENTOYA DARBEDİR'

Tezkereler okunmadan önce CHP ve HDP tarafından usul tartışması istendi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Enis Berberoğlu hakkında yargı incelemesinin devam ettiğini belirtti. Altay, mahkeme kararlarının dönem sonunda okunduğu uygulamalar olduğunu vurgularken, yapılanın parlamentoya bir darbe olduğunu söyledi.

Daha sonra sözü AKP Grup Başkanvekili Cihat Özkan aldı. Cihat Özkan, Meclis Başkanlığı Divanı gündemine destek verdiklerini duyurdu.

'CEZAYI VERENLER FETÖ'DEN İÇERİDE'

Özkan'ın ardından sözü HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş aldı, Beştaş, "FETÖ'cü hakimlerin kararıyla halkın seçtiği milletvekilleri düşürülmek isteniyor. Farisoğulları ve Güven hakkında karar veren hakimler şu anda FETÖ'den içerideler. Çocuklarınızın yüzüne nasıl bakacağınızı düşünün... Bu darbedir, darbedir, darbedir" dedi.

'MİLLETVEKİLLİKLERİ DÜŞÜRÜLDÜ'

Usul tartışmasının ardından kararlar Meclis Başkanı Divanı tarafından okunarak 3 vekilin TBMM üyeliği sonlandırıldı.