Meclis yarın olağanüstü toplanacak

Meclis yarın olağanüstü toplanacak

AKP, MHP ve HDP grupları görüşmelere katılmayacak.

CHP'nin başvurusu ve Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un çağrısı ile TBMM yarın olağanüstü toplanacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, sağlıkta şiddet konusunda genel görüşme ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) bu konuda verdiği kanun teklifi için yarın saat 15.00'te olağanüstü toplanacak.

CHP'nin konuyla ilgili 120 milletvekilinin imzasının bulunduğu dilekçeyi TBMM Başkanlığı'na sunması üzerine, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Genel Kurul'u 1 Ağustos Pazartesi günü saat 15.00'te olağanüstü toplantıya çağırdı. Genel Kurul, yarın saat 15.00'te toplanacak ve görüşmelere başlanması için toplantı yeter sayısı olan salonda 200 milletvekili sayısı aranacak.

AKP, MHP VE HDP KATILMAYACAK

MHP toplantıya katılmayacağını duyururken, AKP ise Meclis'te olacak ancak görüşmelere katılmayacak. DHA'nın haberine göre İYİ Parti ve Meclis'te temsil edilen siyasi partilerin üyeleri ise görüşmeye katılacak.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) de görüşmeye katılmayan partilerden biri olacak. HDP, CHP tarafından konuya ilişkin kendilerine danışılmamasını "siyasi nezaketsizlik" olarak nitelendirmiş ve görüşmeye katılmayacağını açıklamıştı.