Gazeteci Sibel Hürtaş serbest bırakıldı

Gazeteci Sibel Hürtaş serbest bırakıldı

Sabah saatlerine kadar devam eden görüşmelere verlen aranın ardından Adalet Komisyonu bugün yeniden toplandı. Öte yandan Çankaya Kapısı'nda polis gazeteci Sibel Hürtaş'ı gözaltına aldı.

İleri Haber

Meclis Adalet Komisyonu'nda iktidarın 'çoklu baro' düzenlemesi yeniden görüşülmeye başladı. Meclis'in Çankaya Kapısı'nda bekleyen baro başkanlarının olduğu kısımda ise gazeteci Siber Hürtaş gözaltına alınırken, gazetecilere 'sosyal mesafe' gerekçesiyle ceza kesildi.

AKP ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) ortak imzasıyla hazırlanan çoklu baro teklif dün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı. Muhalefet, baro başkanları olmadan toplantı yapılmasına tepki gösterirken, toplantıya katılmak için aralarında İstanbul, Ankara ve Gaziantep’in de bulunduğu 20 baro başkanı Meclis'in Çankaya kapısına geldi.  Ancak 3 baro başkanının temsilen içeri alınması önerisinde bulunuldu. Baro başkanları ise bu teklife karşı çıktı.

Baro başkanlarının olduğu alana çok sayıda polis gelirken, Meclis kapısında saatlerdir bekleyen baro başkanlarının oturmaları için getirilen banklar da polis tarafından alana almak istemedi. CHP'li milletvekillerinin itirazına karşılık polis bankların getirildiği aracı durdurdu. Polisin tutumuna tepki gösteren CHP’li vekiller araçtan bankları taşıyarak baro başkanlarının yanına getirdi.

GAZETECİ SİBEL HÜRTAŞ GÖZALTINA ALINDI

Sabah saatlerine kadar devam eden görüşmelere verlen aranın ardından Adalet Komisyonu bugün yeniden toplandı. Öte yandan Çankaya Kapısı'nda polis gazeteci Sibel Hürtaş'ı gözaltına aldı. Edindiğimiz bilgilere göre, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri gözaltıya müdahale etmek istedi, sivil polislerle vekiller arasında tartışma yaşandı. Gazetecilere de 'sosyal mesafeye uymadıklar'ı gerekçesiyle ceza yazıldı.

'KÖTÜ MUAMELEYE UĞRADIM'

Gözaltına alındığını Twitter hesabından duyuran gazeteci Sibel Hürtaş, "Gözaltındayım Karakola götürülürken kötü muameleye uğradım" dedi.

TGS: SERBEST BIRAKIN

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) da Hürtaş'ın gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yaptı;

Sendika sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Baro başkanlarının Meclis önünde yapacağı açıklamayı takip eden Artı TV Ankara Temsilcisi ve Şube Yöneticimiz @SibelHurtas  gözaltına alındı. Şu an polis aracında tutulan yöneticimizi derhal serbest bırakın. #GazetecilikSuçDeğildir" ifadelerini kullandı.

DARP RAPORU ALDI

Hürtaş'ın, Çankaya Kavaklıdere Karakolu'nda avukatlarla birlikte ifade verdiği öğrenildi. Gözaltı sırasında polis tarafından darp edilen Hürtaş'ın ayrıca, darp raporu aldığı da belirtildi.

SERBEST KALDI

Hürtaş, saat 21.00 civarında emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakıldı.