Meclis kürsüsünü kim 'FETÖ'nün propaganda aracına çevirdi?

Meclis kürsüsünü kim 'FETÖ'nün propaganda aracına çevirdi?

15 Temmuz'un 3. yıl dönümünde konuşan Erdoğan, 'Birileri o gün grup kürsülerini FETÖ'nün propaganda aracı haline getirirken, biz FETÖ'nün ipliğini meydan meydan pazara çıkarıyorduk' dedi. Bu konuşmalar, akla ilk olarak AKP'li Bekir Bozdağ'ın Meclis'te yaptığı konuşmaları getirdi.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimin 3. yıl dönümünde Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün yeni binasının açılış töreninde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Özel harekatçılarımız yetişebildikleri her yerde darbecilere kök söktürdüler. Ankara'nın dört bir yanında darbecilerle aslanlar gibi mücadele eden polislerimiz var. Turgut Aslan kardeşimiz bu mücadelede önde gelen isimlerden biri oldu. Kendilerine bir kez daha şahsım milletim adına teşekkür ediyorum. 

Biliyorsunuz 15 Temmuz gecesi, darbecilerin hedef tahtasına koyduğu kurumlardan biri emniyet teşkilatımızdı. Ankara Emniyet Müdürlüğümüz gece boyunca yoğun saldırı altında kaldı. Bu hainler, kendi meslektaşlarına, kendi insanımıza karşı vurun, öldürün demişlerdir. Öldürdükleri sivilleri yerlerde sürüklecek utanmadan fotoğraflarını çekecek kadar alçalmışlardır. Ankara Emniyet Müdürlüğü de bu saldırılardan nasibini almıştır. O bina kullanamaz hale gelmiştir. 

Ama ne oldu. Sakalımızı kestiler o sakal daha güçlü çıktı. Biz ise onların kolunu kestik. Bir olalım, iri olalım, diri olalım birlik olalım. 

Yaklaşık 1,5 yıllık çalışmanın ardından toplam kullanım alanı 32 bin metrekare olan yeni binamızı tamamladık. Biliyorsunuz Ankara bir Selçuklu şehridir. Dedik ki, Selçuklu mimarisi bir bina Ankara Emniye Müdürlüğü'ne armağan olsun. Aynı zamanda akıllı bir bina olsun dedik. 

Türk demokrasisinin kazanımlarına gerektiğinde canı pahasına karşı çıkan kurumlarımız olduğu sürece Allah'ın izniyle hiçbir güç bizi yenemeyecektir. 

15 Temmuz'da 69'u asker ve polis, 183'ü sivil olmak üzere toplam 251 şehit verdik. Yüce mevla şehitlerimizi cennetiyle müşerref kılsın. Bakara Suresi'nde Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin çünkü onlar diridirler" diyor. Demek ki bir onların diri olduğuna inanmakla mükellefiz. Şairin dediği gibi, bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Türkiye dün olduğu gibi bugün de şehit ve gazilerimizin fedakarlıklarıyla ayaktadır. Hiçbir maddi imkan, şehit ve gazilerimizin fedakarlığın karşılığı olamaz. Onların çarpıştığı ezan, bayrak, vatan gibi hassasiyetlerimiz gözeterek ruhlarını şadedebiliriz

S-400'lerimizi almaya başladık. alamaz dediler. Bir yerlere yerleştiremez dediler. Almanız doğru olmaz dediler. Bugün 8. uçak da geldi ve içindekileri boşaltmaya başladı. İnşallah Nisan 2020'de tamamlanacak. Şimdi hedef ortak üretimi Rusya ile beraber yapmak. 

Liyakat, ehliyet ve adalet ilkelerine göre, milletimize ve devletimize bağlılığa göre, kurumlarımızı yeniden yapılandırıyoruz. Birileri o gün grup kürsülerini FETÖ'nün propaganda aracı haline getirirken, biz FETÖ'nün ipliğini meydan meydan pazara çıkarıyorduk. Milletin emaneti silahları millete karşı kullanmaktan çekinmeyen, gizli iletişim araçlarını ortaya çıkardık. 

714 FETÖ'cü ihraç edilirken 1800 kişi görevden uzaklaştırılmıştır. 

Bir Müslüman bir kez ısırıldığı delikten ikinci defa ısırılmaz. Bizim de geçmiş itibariyle eksiklerimiz hatalarımız olabilir. Ama o delikten ikinci kez ısırılmamayı 2010 itibariyle yaptık yapıyoruz. Kamu kurumlarını terör öegütü sempatizanlarından ayırmak kadar, devletin içinde böyle bir yapıya müsade etmemek önemlidir. Bizim amacımız FETÖ'nün ekosistemini çökertmektir. Bu da liyakatten, ehliyetten geçiyor. 

Kimi yerlerde bir kimlik kazanan ayrımcılık FETÖ'ye istismar edebileceği bir zemin oluşturmuştur. Bu ihanet çetesiyle mücadele ederken FETÖ'yü Besleyen ve büyüten damarları kapatmak elzemdir. “

MECLİS KÜRSÜSÜNÜ KİM 'FETÖ'NÜN PROPAGANDA ARACINA ÇEVİRDİ?

Erdoğan'ın konuşmasında sarfettiği "Birileri o gün grup kürsülerini FETÖ'nün propaganda aracı haline getirirken, biz FETÖ'nün ipliğini meydan meydan pazara çıkarıyorduk" cümlesi akla eski Adalet Bakanı ve AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın Meclis'te yaptığı konuşmayı getirdi.

Bozdağ 2011 yılında Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada, ”Fetullah Gülen bu ülkenin yetiştirdiği değerli bir kıymettir. Seversiniz, sevmezsiniz ama değerli bir insandır, bilge bir insandır. Bu ülkenin milli ve manevi değerlerine bağlı nesillerin yetişmesi için hizmet yapıyor. Her şeyi de açık, devletin denetimi, gözetimi altında açık, her şeyi gözünün önünde olan..." demişti.

Bozdağ, yıllar sonra bu sözlerinin hatırlatılması üzerine ise "Ben o konuşmayı inanarak yaptım. Şimdi yaptığım konuşmaları da inanarak yapıyorum. Çünkü o dönemde Fetullahçı terör örgütünün suç, ihanet şebekesi olduğuna dair bir bilgim yoktu. Ne zaman bir terör örgütü, ne zaman suç örgütü ve ihanet şebekesi olduğunu gördüm ondan sonra çok net konuşurum. Ortaya çıkmış bir büyük, kirli suç örgütü var. Sen şöyle dedin ben böyle dedim diyerek kimse bu örgütü aklayamaz." gibi garip bir savunma yapmıştı.