Meclis Başkanı Şentop'dan idam cezası açıklaması

Meclis Başkanı Şentop'dan idam cezası açıklaması

Devlet Bahçeli'nin idam cezası çağrısının ardından TBMM Başkanı Mustafa Şentop da idamı savundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'idam cezası'nı tekrar gündeme getirmesinin ardından konuya ilişkin açıklama yapan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop da konuya ilişkin açıklama yaptı. Şentop, "Çok sınırlı olarak, belli suçlara mahsus olmak üzere idam cezasının bulunması gerektiği kanaatindeyim" dedi.

Bahçeli, "İdam cezasının hukuk mevzuatımıza tekrar alınması, iğrenç ve ilkel suçların işlenmesini caydırabilecektir" demişti.

Şentop şu ifadeleri kullandı:
“Çok sınırlı olarak belli suçlara mahsus olmak üzere idam cezasının bulunması gerektiği kanaatindeyim. Bunlardan bir tanesi eski tabirle teamülden, tasarlayarak adam öldürme, vahşice insan öldürme suçları bir de küçük çocuklara karşı işlenen cinsel suçlar çerçevesinde sadece bunlarla sınırlı olmak kaydıyla idam cezasının olması gerektiğini düşünenlerden birisiyim.”

Bununla ilgili akademisyen olduğu dönemlerde çalışmalar yaptığını belirten Şentop, şöyle devam etti: “Bu konuda cezanın gelebilmesi için bir Türkiye içerisinde anayasa değişikliğine ihtiyaç var, bir de Türkiye’nin taraf olduğu Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nde ek protokoller var bunlarla ilgili de değerlendirilme yapılması gerekir, bu konuda takdir parlamentomuzun, görüşülüp, tartışılması gereken bir konu.”