MEBYA-DER operasyonunda tutuklananların sayısı 7’ye yükseldi

MEBYA-DER operasyonunda tutuklananların sayısı 7’ye yükseldi

HDP Milletvekili Dersim Dağ’ın babası Zeki Dağ, HDP Kayapınar İlçe Eş Başkanı Hanım Altındağ ve ismi öğrenilemeyen bir kişinin daha tutuklanmasıyla soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 7'ye yükseldi.

Diyarbakır'da Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Aileler ile Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği'ne (MEBYA-DER) yönelik operasyonlarda gözaltına alınanlardan HDP Milletvekili Dersim Dağ’ın babası Zeki Dağ, HDP Kayapınar İlçe Eş Başkanı Hanım Altındağ ve ismi öğrenilemeyen bir kişi daha tutuklandı. Böylece derneğe yönelik operasyonda toplam tutuklu sayısı 7’ye yükseldi.

Diyarbakır Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma gerekçesiyle 27 Şubat ve 3 Mart tarihlerinde düzenlenen ev baskınlarında aralarında MEBYA-DER eş başkan ve yöneticilerinin bulunduğu 28 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlardan HDP Milletvekili Dersim Dağ’ın babası Zeki Dağ, HDP Kayapınar İlçe Eş Başkanı Hanım Altındağ, MEBYA-DER Üyesi Mevlüde Gündüz’ün de aralarında bulunduğu 4 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

3 KİŞİ TUTUKLANDI

4 kişi savcılıktaki ifadelerinin ardından “örgüt üyesi olma” iddiasıyla tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, Zeki Dağ, Hanım Altındağ ve ismi öğrenilemeyen bir kişinin tutuklanmasına, Mevlüde Gündüz’ün ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasına karar verdi.

TUTUKLU SAYISI 7'YE YÜKSELDİ

3 kişinin daha tutuklanmasıyla MEBYA-DER’e yönelik operasyonda tutuklananların sayısı 7’ye, adli kontrol şartı ile serbest bırakılanların sayısı 3’e yükseldi. Operasyon kapsamında, MEBYA-DER yöneticileri Meryem Soylu (79) ve Hatun Aslan (71) 2 Mart’ta, KHK ile kapatılan eski MEYA-DER Yöneticisi Muzaffer Ulaş ve DBP Bağlar İlçe Yöneticisi Tahir Gül ise 4 Mart’ta aynı gerekçelerle tutuklanmıştı. (MA)