MEB'in uzaktan eğitiminde çocuklara, idam sahnesinin ardından kafa kesme sahnesi de izletildi!

MEB'in uzaktan eğitiminde çocuklara, idam sahnesinin ardından kafa kesme sahnesi de izletildi!

Ortaya çıkan yeni görüntülerde ise programda ilkokul 4’üncü sınıf öğrencileri için ders arasında gösterilen ‘kilometre taşları’ isimli Selahaddin Eyyubi animasyonunda kafa kesme de dahil sahnelerin bütün detayları verildiği görüldü.

MEB’in uzaktan eğitim programında ortaokul öğrencilerine gösterilen idam sahnesinin ardından ilkokul öğrencilerine de kafa kesme sahnesi gösterildi.

Dünya geneline yayılan ve Türkiye'yi de etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle okullara verilen aranın ardından televizyondan uzaktan eğitim başladı. Uzaktan eğitimi fırsat olarak görerek propagandaya dönüştüren Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB); derslerden önce öğrencilere idam sahnesi izlettiği ortaya çıkmış ve tepkilere yol açmıştı.

[ih2]

Ortaya çıkan yeni görüntülerde ise programda ilkokul 4’üncü sınıf öğrencileri için ders arasında gösterilen ‘kilometre taşları’ isimli Selahaddin Eyyubi animasyonunda kafa kesme de dahil sahnelerin bütün detayları verildiği görüldü.  Ayrıca yine aynı animasyonda savaş sahnelerine detaylı yer verildi.