MEB'in 'riskli' diyerek kapattığı okulda tarikat eğitimi devam ediyor

MEB'in 'riskli' diyerek kapattığı okulda tarikat eğitimi devam ediyor

MEB tarafından kapatılan Abdülkadir Geylani İmam Hatip Ortaokulu'nda bulunan yatılı kurstaki 100 öğrencinin tarikatın kontrolünde olduğu söylenen 'eğitime' devam ettiği öğrenildi.

Sarıklı, cübbeli ders verildiği belirtilen Abdülkadir Geylani İmam Hatip Ortaokulu, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından “binanın fiziki şartlarının eğitim öğretim yönünden uygun olmadığı ve ihtiyaca cevap vermediği” gerekçesi ile kapatıldı. Ancak okul ile aynı binadaki yatılı kurstaki 100 öğrencinin tarikatın kontrolünde olduğu söylenen 'eğitime' devam ettiği öğrenildi. 

Cumhuriyet'in velilerden edindiği bilgiye göre, küflü, ışık almayan sınıflarda “hafız” yetiştirdiğini iddia eden tarikat, MEB okulu ile aynı binada olduğu dönemde öğretmenlere baskı yaptı, yaşananlara itiraz eden öğretmenleri tehdit ederek devlet okulundaki eğitimi kendi yönetimine geçirdi.

'KURSU MÜFTÜLÜK KORUYOR'

Yenimahalle Belediyesi ve Gazi Üniversitesi’nin kurs binasındaki incelemelerinde, binanın çökme riskinin bulunduğu belirtilirken MEB kendisine bağlı okulu kapatsa da Yenimahalle Müftülüğü yaşananları görmezden geldi. Bakanlığın incelemelerinde eğitime uygun görülmeyen, altında drenaj kuyusu bulunan ve uzman raporunda “bahçe istinat duvarlarında derin çatlaklar olduğu, bazı kısımlarda donatıların koptuğu ve yetersiz olduğu, bahçede kilit taş döşemede çökmelerin meydana geldiği ve cami çıkış merdiveninde ise yarılmalar meydana geldiği tespit edilmiştir” denilmesine karşın velilerin şikâyetleri de müftülük tarafından hiçe sayıldı.

Çocuklarını kurstan alan veliler, sınıfların küflü olduğunu, güneş almadığını, çocukların karanlık koşullarda tutulduklarını aktardı. Kursa ilişkin riskler nedeniyle müftülüğe yapılan şikâyetlerden sonuç alamayan veliler, “Kursu müftülük koruyor, şikâyetlerimiz dinlenmedi bile” ifadelerini kullandı. 

DAHA FAZLA