MEB'in '100 Temel Eser' uygulaması kaldırıldı

MEB'in '100 Temel Eser' uygulaması kaldırıldı

Milli Eğitim Bakanlığı, 2005'ten bu yana yürürlükte olan ilk ve ortaöğretim öğrencileri için belirlenmiş eserleri kapsayan '100 Temel Eser' uygulamasını kaldırdı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB); 2005 yılında yürürlüğe koyduğu, ilk ve ortaöğretim öğrencileri için belirlenmiş eserleri kapsayan “100 Temel Eser” uygulamasını yürürlükten kaldırma kararı aldı.

'OLUMSUZ DÖNÜŞLER' YÜZÜNDEN KALDIRILMIŞ

Olumsuz yorumlar, sahte basımlar nedeniyle yürürlükten kaldırıldığı ifade edilen “100 Temel Eser” uygulamasının kaldırılması kararına gerekçe olarak öğrenci, öğretmen, yönetici ve velilerden gelen olumsuz geri dönüşler öne sürüldü. MEB, konuyla ilgili akademik tespitler ile uygulamaya yönelik detaylı araştırma ve çalışmaları dikkate aldıklarını da ileri sürdü.

MEB LOGOSU LİSTEDE OLMAYAN ESERLERE DE BASILMIŞ

Bakanlığın diğer gerekçesi ise çeviri eserlerin içeriğine yönelik sorunlar ile yayınevlerinin kamuoyunu yanıltıcı uygulamaları olarak gösterildi.

Bianet'in haberine göre kararın gerekçeleri arasında şu ifadeler de yer aldı: Telif hakkı olmayan yayınevlerinin ‘100 Temel Eser’in baskısını yapması, MEB'in patentli logosu olmaksızın farklı tasarımlardaki ‘MEB Tavsiyeli 100 Temel Eser’ logosunun kullanılması ve bu logoların listede olmayan eserlere de basılması.

DAHA FAZLA