MEB'den yeni karar: Devamsızlık hakkını aşan öğrenciler mezun edilecek

MEB'den yeni karar: Devamsızlık hakkını aşan öğrenciler mezun edilecek

MEB'in kararına göre 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının birinci döneminde başarılı olmalarına rağmen devamsızlık hakkını aşan lise öğrencileri, devam sorunu işleme konmadan mezun edilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın aldığı kararla 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının birinci döneminden itibaren tüm derslerden başarılı oldukları halde toplam devamsızlık hakkını aşanlar, devamlı öğrenciler gibi işleme tabi olarak mezun olabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) illere gönderilen yazıya göre, MEB'e bağlı resmi ve özel ortaöğretim kurumlarında 2019-2020 ders yılı, Covid-19 salgınına yönelik alınan önlemler doğrultusunda 16 Mart 2020 itibarıyla uzaktan eğitimle devam etti ve 19 Haziran 2020 tarihinde sona erdi.

Söz konusu eğitim ve öğretim yılında öğrencilerin devamsızlıklarına ait iş ve işlemlerin birinci dönemde yapılan devamsızlıklar  göz önünde bulundurularak gerçekleştirileceği daha önce okullara ve kamuoyuna bildirildi.

Ancak, MEB'le iletişime geçen öğrenci ve velilerin talebine göre, yükseköğretime devam etmeye hak kazanan 12'nci sınıf öğrencilerinden kimileri derslerinde başarılı olmalarına, kimileri de sorumluluk sınavları ile başarabilecekleri kadar sorumlu dersleri olmasına rağmen ilgili özürlü-özürsüz toplam devamsızlık süresini aşarak başarısız duruma düşmüş, kimileri ise örgün eğitimi sürdürmek istemelerine rağmen örgün eğitimin dışına çıkma durumuyla karşı karşıya kalmış oldukları öğrenildi.

'DEVAMSIZLIK SÜRESİNİ AŞANLAR MEZUN OLABİLECEK'

MEB, bu durumu yaşayan öğrenciler için yeni bir karar aldı. Karara göre, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının ilk döneminden itibaren tüm derslerden başarılı oldukları halde toplam devamsızlık süresini aşanlar, devamlı öğrenciler gibi işleme tabi olarak mezun olabilecek.

Tüm derslerden birinci dönem puanı oluştuğu halde başarısız dersleri olup devamsızlık sebebiyle sınıf tekrarı ile karşı karşıya kalan lise son sınıf öğrencileri de devamlı öğrenciler gibi değerlendirilerek, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı itibarıyla başarısız oldukları derslerden sorumluluk sınavlarına girme hakkına sahip olacak ve başarılı olmaları durumunda mezun edilebilecekler.

Dönem puanı oluşmayan ve Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği hükümleri uyarınca devamsızlık sebebiyle başarısız sayılan ancak öğrenim hakkı olan öğrenciler ise velilerinin beyanı esas alınarak öğrenim haklarını kullanmamış sayılacak ve 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında örgün eğitime devam edebilecekler.