MEB'den skandal kitap: Laik ve başı bozuklardan kurtulmak gerek

MEB'den skandal kitap: Laik ve başı bozuklardan kurtulmak gerek

Milli Eğitim’in okunmasını istediği kitaplarda laiklik aşağılandı, bazı partilereoy vermeyin çağrısı yapıldı, “Cemiyet başı bozuk, laik ve içki severlerden kurtarılmalıdır” şeklinde sözler yer aldı. Kitaba tepki gösteren eğitimciler “Ayrımcılık yapmak için yazılmış, tam bir skandal” dedi.

Çanakkale’de Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından meslek liselerinde öğrenim gören öğrencilerin okuması istenen kitaplardan birinde skandal ifadeler yer alıyor. Cahit Zarifoğlu’nun yazdığı ‘Bir Değirmendir Bu Dünya’ adlı kitabın bir bölümünde, “Komünizme ve kapitalizme inanan insanların meydana getirdiği topluluk, ancak bir sürüdür. Ama Müslümanlardan meydana gelen topluluğun adı cemaattir, ümmettir” ifadeleri bulunuyor.

Milli Eğitim tarafından okunması istenen kitabın bazı bölümlerinde şu ifadeler yer alıyor:

‘LAİK VE GAYRİ İSLAMİ GİDİŞATIN TEMSİLCİSİ PARTİ VE ÖRGÜTLER…’

-Bu şuur verildiği takdirde tertemiz Müslümanlar oldukları halde kapitalist, faizci, Kemalist ve laik zihniyetli, gayri İslami bir gidişatın temsilcisi parti ve örgütlerin arkasından gidenler, hatalarını idrak edip doğruya yönelebilir.

-Diğer yandan Müslümanların islami konuları okuyup, öğrenip kendi yakınlarına özellikle çocuklarına öğretmelerini istiyoruz. Bu davanın askerliğini yapmak için o davayı enine boyuna bilmek gerekir.

‘CEMİYETİ İSLAM DÜŞMANI, İÇKİCİ, FAİZ SEVER, LAİK VE BAŞI BOZUKLARDAN KURTARMAK GEREK’

-İslam düşmanları, cemiyeti bugünkü şahsiyetsiz, içkici, faiz sever, laik ve başıbozuk hale getirmek için nasıl uzun yıllar gayret sarf etmişlerse onları susturmak, insanları bu hainlerin elinden kurtarmak için de gayret göstermek gerekli. Müslümanların siyasi alanda bilinçlenmelerini arzu ediyoruz.

EĞİTİMCİLER: KİTAP AYRIMCILIK YAPMAK İÇİN YAZILMIŞ

Eğitim Sen Çanakkale Şubesi Yürütme Kurulu’nca bu kitapla ilgili yapılan açıklamada, kitabın eğitim ve öğretimin bilimsel ve felsefi ilkelerine, Anayasa’ya, Milli Eğitim Temel Kanunu ile ilgili hukuki mevzuata aykırı olduğu vurgulandı. Kitapta baştan sona bir dogmanın övgüsü yapıldığı belirtilen açıklama şöyle:

“Kitap adeta açıkça ayrımcılık yapmak ve ötekileştirmek için yazılmıştır. Bu anlamda öyle ileri gidilmektedir ki, ileri sürülenlerle, Müslümanlık sözde savunulurken insanlıktan uzaklaşılmaktadır. Kendi düşünceleri dışındaki fikirleri benimseyen insanları sürü olarak niteleyen yazar, onlara ‘şahsiyetsiz, içkici, faiz sever, başıbozuk’ diyerek açıkça hakaret etmektedir. Üstelik bu hakaretler arasına ‘laikliği’ de katarak, laik dünya görüşünü benimseyen insanları aşağılamaya çalışmaktadır.”

‘CİNSEL EĞİTİM SEKS EĞİTİMİ OLARAK YANSITILIYOR’

“Yazar, cinsel eğitimi, ‘seks eğitimi’ olarak lanse etmekte; buna bağlı olarak da kadın-erkek eşitliğinin savunulmasını “...hayvani bir yaşayışın, alkol ve dansın, flörtün taraftarlığını yapıyorlar...” diyerek aşağılamakta ve iğrenç hakaretler savurmaktadır.”

‘ŞU PARTİLERE OY VERMEYİN’

“Kitapta bazı siyasi partiler hakkında hakarete varıcı sözler sarf edilmekte, insanlara belli partilere oy vermeme çağrısı yapılmaktadır.”

EĞİTİM SEN: TAM BİRSKANDAL

Cumhuriyet'in haberine göre Eğitim Sen, açıklamasının devamında "Dinci, gerici, yobaz bir içeriğe sahip olan ve hiçbir pedagojik ilkeye uymadığı gibi Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda okutulması ilgili yasalara da aykırı olan bu kitabın belirlenmesi tam bir skandaldır" dedi.