MEB’den öğretmenlere talimat: Evlere dini sohbetlere gidin!

MEB’den öğretmenlere talimat: Evlere dini sohbetlere gidin!

Köy Enstitüleri’ni “ahlaksızlık yuvası” olarak tanımlayan kitabı dağıtan Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yeni bir skandala imza attı. İlçe Milli Eğitim Müdürü, öğretmenlerin evlere dini sohbetlere gönderilmesine ilişkin bir yazı yayınladı.

İleri Haber

Öğretmenlere, Köy Enstitüleri’ni “ahlaksızlık yuvası” olarak tanıtan “Felsefeden tecrübeye etkili öğretmenlik” isimli kitabı basıp dağıtan ve gelen tepkiler üzerine geri adım atmak zorunda kalan Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, gerici uygulamaları hayata geçirmeye çalışmaktaki ısrarına devam ediyor.

Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan imzasıyla okullara gönderilen resmi yazıda, “milli ve manevi değerlerle mücehhez nesillerin yetişmesi” amacıyla ders saatleri dışında Din Kültürü öğretmenlerinin evlere dini sohbetlere gitmesi yönünde bir çalışma başlatılacağı belirtildi.

'MÜMKÜNSE EVDE SOHBETLER ŞEKLİNDE'

Yazıda şunlar dendi:

“2017-2018 eğitim-öğretim yılından itibaren Müdürlüğümüz Din öğretimi şubesi tarafından öğrencilerimizin örgün eğitim saatleri dışında milli ve manevi değerlerle mücehhez nesillerin yetişmesine katkı sağlamak, okul derslerine ilgilerini artırmak eksiklerini gidermek amacıyla öğretmenler tarafından 10’ar kişilik öğrenci gruplarıyla mümkünse evde aile ziyaretleri ve sohbetler şeklinde, mümkün değilse belirlenen bir mekanda planlanan konu başlıkları altında, öğretmen riyasetinde haftalık bir saatlik belirlenen konuların işlenmesine yönelik çalışma yapılacaktır. 

Çalışmanın yürütülmesiyle ilgili okul idaresi tarafından Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinden uygun olanlarla görüşülmesi  ve çalışmaya başlanılması gerekir. 

Çalışma ile ilgili konular ve konu içerikleri Müdürlüğümüz web sayfasında duyurular bölümünde yayınlanmıştır. Burada ders içeriklerinin alınması, çalışma öncesi hazırlık yapılması veya okulunuz tarafından belirlenen konularla ilgili dökümanların çalışmayı yürütecek öğretmen/öğrencilere verilmesi gerekir.”

Öğretmenlerin sohbetlerine ilişkin belirlenen konu başlıkları ise şöyle:

[ih2]

EĞİTİM SEN: GERİCİLİĞİ YAYGINLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYOR

Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün yayınladığı belgeyle ilgili bir açıklama yapan Eğitim Sen İstanbul 5 No'lu Şube ise, atılan adımların gericiliği yaygınlaştırmak amacı taşıdığını ve konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Sendika tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Maltepe Milli Eğitim Müdürlüğü 12.08.2017 tarihinde okullara bir yazı göndermiştir. Yazıda "milli ve manevi değerlerin geliştirilmesi" istenmektedir. Bu yazının egitimle ilgisi olamaz. Hatta bilgilenmeyle de alakalı değildir. Maltepe Milli Eğitim Müdürlüğü bu tür faliyetleri fırsatını bulduğunda yapıyor. Geçtiğimiz günlerde "etkili öğretmenlik" adlı kitapta da bunu denemişti. Gösterdiğimiz yoğun tepkiler sonucu öğretmenlerden istediği raporu iptal etmişti. Buna benzer örnekler çogaltılabilir.  
Maltepe Milli Eğitim Müdürlüğü ne yapmak istiyor? İstediği açık. Laik bilimsel eğitimin dışında her şeyi yapmak istiyor. Dini hassasiyetleri geliştirmek adına her türlü gericiliği fırsatını buldukça yaygınlaştırmaya çalışıyor. Bu tür faliyetleri yapmak bir eğitim kurumunun işi değildir. Öncelikle Maltepe Milli Eğitim Müdürüne Egitim Sen olarak biz hatırlatıyoruz. Eğitimin yığınla sorunları varken bu tür kasıtlı faliyetler yapmak bütün öğreciler, veliler ve biz egitimcileri rahatsız etmetedir. Bunu kendisine bir kez daha hatırlatıyoruz.
Bundan önce olduğu gibi bundan sonraki olacakların takipçisi olacağımızı kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz."

DAHA FAZLA